Головне

"Холодна війна" в ФФУ

21.02.2011 19:25 307 0
"Холодна війна" в ФФУ

На засіданні прес-клубу, який відбувся 21 лютого, перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко повідомив, що 22 лютого спливає термін ультиматиму ФІФА, до якого ФФУ має надати всі документи, що свідчать про урегулювання конфлікту в національній федерації.

Але проблемність ситуації полягає в тому, що правильно оформили протоколи обговорення лише 17 колективних членів з 21. Решта надіслали листи, в яких погодились з тим, що не будуть піднімати питання щодо позачергового конгресу і зняття Суркіса з посади президента ФФУ до 2012 року.  Але ж ФІФА чітко сказала, що ці питання мають бути вирішені колективно і юридичним підтвердженням цьому мають бути протоколи засідань.  А за словами Бандурка,  більшість листів взагалі підписана другими, і навіть третіми заступниками голів обласних федерацій.

"До сьогоднішнього дня лише 17 заяв з 38 оформлені згідно з вимогами ФІФА. Решта 21, з різних причин, оформили даний циркуляр не в рамках правил ФІФА та УЄФА. І це не просто формальність. Є заява однієї людини - голови, або другого а то й навіть трентього замісника, і можна не звернути на це уваги. Але, я думаю, і ФІФА не відступить від своєї вимоги - прислати рішення колективних колегіальних членів ФФУ", - сказав Бандурко.

Але як можна говорити про вичерпання конфлікту і закриття цього питання, якщо і зараз, після попередження ФІФА, члени виконкому продовжують вести якісь закулісні інтриги, підставляючи при цьому інших? Тому, навіть, будемо на це сподіватись,  у випадку позитивного вирішення проблеми, як люди, які зараз розійшлися по різні сторони барикад, зможуть до 2012 року працювати пліч-о-пліч? А від того, як вони надалі знаходитимуть спільну мову залежить дуже багато. Перш за все це успішне проведення Євро і рейтинг держави на світовій футбоьній арені. Але по тому, як вони зараз співпрацюють і прислухаються до вимог і прохань іншої сторони, це все викликає великі сумніви.

"Ті колективні члени, які не надіслали правильно заповнені протоколи, беруть на себе відповідальність, що у ФІФА і УЄФА підуть тільки ті протоколи, які були заповнені правильно. Усі висновки, які зроблять вищі футбольні органи після другого попередження, будуть лежати на плечах тих колективних членів, які неправильно заповнили протоколи", - сказав віце-прeзидент ФФУ.

Також теоретично, для урегулюваня конфлікту, існує варіант припинення повноважень певних членів Виконкому ФФУ. Але для цього потрібна або власна ініціатива людини, або рішення дисциплінарного комітету на певній підставі. А так, як ніхто з членів не виявив бажання скласти повноваження, тим самим демонструючи свою незгоду з ситуацією, яка склалася, можемо з впевненістю сказати, що сторони обрали іншу стратегію.

І тому,  питання призначення головного тренера, яким займається президент ФФУ, так само можна трактувати як одну із технологій боротьби за владу. Адже, очевидно, що людині, яку мають обрати на цю відповідальну посаду доведеться непросто.Бо вже зараз зрозуміло, що ця людина може стати об'єктом маніпуляцій. Мабуть, саме тому питання про призначенням тренером збірної Марчело Ліппі зникло з швидкістю, з якою з'явилося. А чутки про призначення Блохіна як одного із варіантів консенсусного рішення і далі залишаються лише чутками.

Тому зараз будемо чекати рішення ФІФА і сподіватися на те, що Євро в нас все-таки не заберуть. Але одне тільки залишається незрозумілим - хто візьме на себе відповідальність у випадку, якщо рішення ФІФА, не дай бог, буде негативним?

Коментарі ()