Головне

"Металіст" спростовує висновки Рахункової палати та захищає Ярославського

18.02.2011 21:34 312 0

Комплекс, частиною якого є стадіон "Металіст", є власністю територіальної громади, як і зазначено в титулі реконструкції об'єкта, затвердженому розпорядженням Кабміну.

Як пише офіційний сайт "Металіста", про це заявив генеральний директор КП ОСК "Металіст" В'ячеслав Шевченко, коментуючи невтішні для клубу висновки аудиту Рахункової палати щодо використання коштів держбюджету, виділених на підготовку стадіону до Євро-2012.

Шевченко повідомив, що рішенням сесії Харківської обласної ради в ході реконструкції дійсно був приватизований ряд об'єктів. Зокрема, мова йде про підтрибунні приміщення північної трибуни (власник ВАТ "ФК Металіст"), підтрибунні приміщення південної трибуни (власник ТОВ "Металіст-Арена"), а також про підвал багатофункціональної прибудови до західної трибуни (власник ТОВ "Металіст Холдинг", що профінансувало добудову об'єкта).

Перераховані підприємства входять до складу групи DCH, яка в свою чергу надала уряду України гарантії щодо інвестицій в реконструкцію ОСК "Металіст". Загальна сума інвестицій DCH у підготовку стадіону до Євро-2012 складе 230 млн. грн.

"Продаж цих об'єктів і вкладення в них приватних інвестицій дозволив привести об'єкти в стан, що відповідає цільовим призначенням ОСК "Металіст" і вимогам УЄФА. Перераховані приміщення використовуються виключно за цільовим призначенням спортивного комплексу", - відзначив генеральний директор КП ОСК" Металіст ".

Що ж до використання перерахованих вище об'єктів, В'ячеслав Шевченко повідомив, що "з урахуванням зауважень Рахункової палати щодо цільового використання вищевказаних приміщень інвестором, підприємствами "ФК Металіст", "Металіст-Арена" і "Металіст Холдинг" було подано звернення до Харківської ОДА з пропозицією укласти угоду про порядок використання всіх приміщень стадіону в період проведення Євро-2012 і надалі".

Генеральний директор КП ОСК "Металіст" також позитивно оцінив діяльність приватного інвестора Олександра Ярославського (президента DCH, генерального інвестора і координатора підготовки Харкова до Євро-2012) з розвитку інфраструктури стадіону.

"У висновках Рахункової палати безпідставно висувається припущення про те, що через участь приватного інвестора в стадіону реконструкції, будуть погіршені умови для занять спортом. Хочу з усією відповідальністю заявити -.. це голослівні та безпідставні звинувачення", - запевню Шевченко.

Коментарі ()