Головне

Ліга Європи. Сьомін удруге увійшов у київську "ріку", так само, як і вперше

17.02.2011 22:51 1735 0
Ліга Європи. Сьомін удруге увійшов у київську "ріку", так само, як і вперше

Чи видасться цей збіг ще більш неймовірним залежатиме від того, чи зможе Сьомін, як і три роки тому, наблизитися до "Шахтаря" в чемпіонаті. Але, як говориться у відомому анекдоті, "і так непогано вийшло". Перший млинець вийшов не те що не глевким, а "з ікрою", користуючись відомою фразою того ж Юрія Павловича. І, якщо відверто, то "Бешикташ", котрий має репутацію "домашньої" команди, має створити щось екстраординарне для потрапляння в 1/8 Ліги Європи.

Між тим, стартові хвилини не віщували ніякого розгрому для турецької команди. Вона йшла вперед, зробивши помітний акцент на атаки правим флангом, де Куарежмі протистояв Алмейда, котрий просто не має достатньо досвіду гри на позиції лівого бека. І саме Леандро і був найслабшою ланкою оборони киян протягом матчу. Добре, що сьогодні обійшлося, але далі... Тож Куарежма із допомогою Хільберта шматував фланг бразильця, раз по раз у перші хвилин 20 створюючи небезпеку біля воріт Шовковського. "Динамівці" в цей час захищалися більше кількістю, а не якістю, фактично не йдучи в контратаки, де можна було б скористатися повільністю захисників "Бешикташа".

У ті ж моменти, коли можна було б щось створити, дуже часто помилявся Мілевський, котрий за всі 90 хвилин окрім гострого паса в другому таймі на Ярмоленка нічого не створив. Натомість Артем не втомлювався спілкуватися з суддею та суперниками, котрі, на його думку, нечемно вели себе. І хоча кілька разів на ньому справді доволі жорстко фолили, все ж цю гру екс-капітану киян краще було б забути. Врешті-решт, перший матч сезону, на що можна завжди списати відносну індивідуально невдалу гру.

На щастя "Динамо" в ударі були Шевченко та Гусєв. Чесно кажучи, фізична готовність обох була під сумнівом, не даремно Сьомін постійно їх змінював у контрольних матчах, але лідери команди впоралися. І дуже справедливо, що обидва взяли участь у першому голі. Олег навісив з кутового, Андрій скинув, а Огнєн Вукоєвіч підтвердив репутацію людини, яка забиває нечасто, але в дуже потрібний момент. М'яч хорвата на 27-й хвилині змусив суперників нервувати і, за великим рахунком, їх гол був не таким вже й логічним. Подача з лівого флангу, програна Алмейдою (!) верхова боротьба Нобре і потужний удар Куарежми. Відстань була замала, тому навіть Шовковський з його фантастичною реакцією зміг лише зачепив м'яч, що влетів у кут воріт.

У перерві тренери вирішили нічого не змінювати, хоча вихід на поле в господарів іншого Алмейди - потужного форварда збірної Португалії на ім'я Уго - напрошувався з огляду на загальну перевагу на "другому поверсі" Юссуфа та особливо Михалика. Тарас провів бездоганний матч, залишаючись у грі скільки міг і не звертаючи увагу на пошкодження аж до 73-ї хвилини. Добре, що на той момент, долю зустрічі фактично вже було вирішено, але дуже не хотілося б, щоб травма найкращого захисника команди виявилася серйозною.

Але це вже думки-відступ на майбутнє. У "минулому" ж другий тайм почався з двох голів киян фактично в дебюті другої 45-хвилинки. Спочатку Шевченко використав ще одну класну подачу Гусєва з кутового. А за 6 хвилин ще один стандарт - подача штрафного Єрьоменком - призвів до пасу головою Шевченка (кого ж ще), удару Гусєва (кого ж ще-2) в поперечку та добивання Юссуфа у порожні ворота. Не найважчий гол нігерійця в кар'єрі, прямо скажемо.

Сказати, що "Чорні орли" викинули білий прапор було б перебільшенням, вони старалися, особливо Куарежма. Спочатку португалець потужно пробив метрів з 35 - Шовковський відбив. Потім організував атаку, після якої Бобо розстрілював Олександра метрів з 10. Нарешті, сам вискочив на побачення з воротарем, але не зміг покласти м'яч у ліву "шістку" воріт киян. Був ще удар Гуті з льоту, котрий Шовковський незрозуміло як потягнув. Але все ж ці епізоди здебільшого ставали наслідком індивідуальних, а не командних дій, і цілісного враження гра господарів не справила. Пресинг киян у другому таймі був далекий від найкращих взірців у їх же виконанні, але достатній для ліквідації переважної більшості атак "Бешикташа".

"Динамо" ж наприкінці гри виконало "удар милосердя" - Гусєв спочатку заробив пенальті, довівши, що у "чорний" день зможе заробляти уроками малювання, а потім і дуже впевнено реалізував його. Вилучення Куарежми за дві необов'язкові жовті картки стало підписом під актом капітуляції "чорно-білих" у цьому матчі та цій дуелі. Повторимося, повірити у реванш цього "Бешикташа" проти цього "Динамо" не просто складно, а неможливо. Залишається побажати киянам не заспокоюватися на досягнутому, а продовжити працювати над поверненням клубу та команді доброї репутації. Можливість переконатися у їх прагненні цього року, схоже, буде не одна.

Коментарі ()