Головне

Німецький удар по амбіціях "Металіста"

17.02.2011 15:56 1297 0
Німецький удар по амбіціях "Металіста"

Після першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи "Металіст" - "Байер" саме час сказати: потяг в Європу поїхав і далі без харківської команди. Розгромна поразка від леверкузенців з рахунком 0:4 позбавляє підопічних Мирона Маркевича щонайменшого шансу на продовження боротьби в єврокубку цього сезону. І хоча футбольна історія знає чимало прикладів, коли команда відігравала чотири м`ячі, але це не той випадок.

"Байер" заслужено виграв, заслужено забив чотири голи, хоча міг і більше. "Металіст" же не зумів налаштуватися на початок сезону. Десь помилився Маркевич, який програв своєму візаві з "Байера" і тактично. Латиноамерканська колонія "Металіста" виглядала незігранною, хоч й намагалася грати у видовищний футбол. Але в матчі з "Байером" не варто було піжонитися, грати п`ятою чи йти в обіграш трьох футболістів. Це не той "звір", якого можна залякати пострілами вгору.  

У грі з "Байером" варто було грати у футбол на результат, чітко і жорстко - по-німецьки. Маркевич же намагався взяти Байер верхом на коні із шашкою на голо.

Якщо старт матчу "Металіст" провів і досить успішно з гарною швидкістю по флангах, то після пропущеного голу від Дердійока гра команди зіпсувалася. Так були непогані атаки. Тайсон навіть одного разу влучив у поперечку воріт. Але це було виключення з правил. Здебільшого атаки "Металіста" завершувалися після трьо-чотирьох пасів і без ударів по воротах.

Не вистачало "Металісту" швидкості і фізичної витривалості. Це стотосується останніх 30 хвилин матчу. Зрозуміло, що "Металіст" лише вступає в сезон. Втім, це вже проблема Маркевича і саме він мав виводити команду на пік форми на матч з "Байером". Цього зробити тренеру не вдалося. Не пішла гра в "Металіста" і в атаці. Єдиний форвард - Крістальдо був майже не помітний. Вийшовши на заміну Олійник багато рухався, але все без загострення.

У другому таймі "Металіст" намагався нав`язати свою гру, але також нічого не виходило. Німецька машина, грала злагоджено, пресингувала і атакувала. Складалося враження, що в будь-який момент "Байер" зможе додати. Так це і сталося.

На 72 хвилині Кастро знімає питання про преможця в цій грі, а Сам в останні  хвилину матчу відправляє харківський клуб в глибокий нокаут, забивши ще два голи у ворота Дишленковича.

У поразці ж "Металіста" є і якийсь позитив. Тепер команда може їхати до Леверкузена в туристичну подорож і спокійно готуватися до другого кола чемпіонату України та боротьби за анонсовану мету - путівку до Ліги чемпіонів.

Коментарі ()