Головне

"Рома" - "Шахтар". Один нуль на користь "гірників". ВІДЕО

17.02.2011 00:45 790 0
"Рома" - "Шахтар". Один нуль на користь "гірників". ВІДЕО

Те що сьогодні відбувалося на "Стадіо Олімпіко" не інакше як трилером назвати не можна. Місцева "Рома" поступилася "Шахтарю" в драматичному протистоянні і, думаю, тепер Тотті пожалкує про те, що він заявляв після жеребкування 1/8 Ліги чемпіонів.

Події у першому таймі розгорталися за сценарієм, який не міг не викликати різнопланових емоцій у любителів футболу, або тих, хто просто його дивився. Перші двадцять хвилин команди вивчали одна одну, намагалися швидко переходити від оборони в атаку і притиснути суперника. "Рома" наступала флангами, "Шахтар" тримав м'яч у центрі поля.

Зав'язкою у даному протистоянні можна вважати гол  Перотти, який рикошетом від Раца залетів у ворота П'ятова, який, забігаючи наперед зазначу, ще раз довів сьогодні, що з грою на виходах у нього серйозні проблеми.

А вже через хвилину римляни виймали м'яч із сітки власних воріт, бо після удару Жадсона м'яч від де Россі відскочив і дезорієнував голкіпера римлян, який в першому таймі найбільше з усієї римської команди відчував трагічність своєї ситуації.

Далі події на полі почали розвиватися з небаченою швидкістю. На 36-й хвилині Дуглас Коста ударом з підкруткою у стилі Мессі знову переграв нещасного Доні. А через шість хвилин це ж саме зробив Луїс Адріано, який сьогодні втратив ну дуже багато можливостей зробити відрив свого клубу ще більшим.

Під кінець першого тайму господарі, здавалося, не знали де вони знаходяться і проти кого грають. У підопічних Раньєрі нічого не виходило, і за рахунку 1:3 команди пішли відпочивати.

Другий тайм можна сміливо назвати достойним продовженням першого,  тільки тепер вже команди помінялися ролями. Футболісти римського клубу прийшли в себе, і з перших хвилин матчу почали притискати "Шахтар" до воріт П'ятова. "Гірники", звісно ж, намагалися грати на контратаках, які іноді завершувались небезпечно. Але з наближенням фінального свистка робили це все менше. Під кінець матчу підопічні Луческу просто перебивали м'яч на половину поля суперника або за межі поля.

На 61-й хвилині гіперактивний Менез робить рахунок 2:3, тим самим вносячи інтригу в цей і без того інтригуючий матч. Тотті і компанія всіляко намагалися вибороти хоча б нічию на власному полі, але футбольні боги сьогодні були на боці команди з "Донецька".

Отож "гірники" справді продемонстрували найкращу свою гру, але лише у першому таймі. Дуже помітно, що після зимових канікул підопічні Луческу ще не готові грати проти команд, у яких в розпалі національні чемпіонати, і у другій половині зустрічі три заміни, зроблені, тренером - яскраве цьому свідчення.

Але з впевненістю можу сказати, що інтрига в цьому матчі не вичерпалася. Все вирішиться восьмого березня на "Донбас-Арені", де на нас чекатиме не менш видовищна гра.

Коментарі ()