Головне

Ахметов і Гінер вже домовилися про спільний Кубок Росії та України

30.01.2011 13:07 909 0
Ахметов і Гінер вже домовилися про спільний Кубок Росії та України

Президент московського ЦСКА Євгеній Гінер ще кілька років тому дійшли згоди із президентом донецького "Шахтаря" Рінатом Ахметовим з питання організації спільного Кубка й чемпіонату України й Росії.

Про це Гінер розповів в інтерв`ю "Спорт-Уикенду".

"Ми з Рінатом Леонідовичем розмовляли на цю тему ще в 2004 році й попередня згода в нас є - і на організацію спільного Кубка, і на подальше переростання співробітництва в спільний чемпіонат. Але існує маса технічних моментів - ми з Ахметовим це прекрасно розуміємо.

Повторюся, вирішити можна все. От зберуться одного разу керівники футбольних федерацій провідних країн і вирішать грати Кубки не в конкретних державах, а об'єднаний, загальноєвропейський. Чому б і ні? Заодно скасують візи на континенті, і будемо ми їздити без проблем один до одного. Але скільки розмов про скасування цих віз, а щось рухається ця справа поки із труднощами. І зрозуміло чому. Одне - позначити намір, зовсім інше - вирішити й погодити технічні аспекти.

Сьогодні в нас із Україною по шість команд в єврокубках, а скільки буде при єдиному Кубку? Такі глобальні проблеми, але є ще маленькі. Однак найголовніше, що в серйозних людей в обох країнах є розуміння, що в принципі такий турнір - великий плюс.

Повні трибуни, коли грає "Зеніт" - "Динамо" Київ або ЦСКА - "Шахтар", більш солідні комерційні контракти, продаж телеправ", - розповів Гінер.

Коментарі ()