Головне

Кравчук: Припиніть клоунаду в футболі

27.01.2011 17:55 670 0

Ситуація, котра склалася в українському футболі не є нормальною і виставляє Україну на посміховисько у світі.

Про це йдеться у заяві екс-президента України Леоніда Кравчука, текст якої наводить ТСН.

"Як перший Президент України, громадянин і патріот своєї держави, як людина яка вже більш як 30 років займається українським футболом, я глибоко стурбований ситуацією, котра реально загрожує іміджу та авторитету моєї країни в очах світової спільноти. Україна знаходиться на порозі можливого гучного міжнародного скандалу", - зазначає він.

"Як відомо, ФІФА зробила офіційне попередження своєму ФФУ. До такого рішення ФІФА прийшла, всебічно вивчивши ситуацію, яку затіяла групка людей, розпочавши "переворот" у ФФУ", - продовжує він.

"Для досягнення своєї мети вони нехтують статутними нормами, демократичними принципами, вдаються до силового тиску, втручання представників органів влади в діяльність органів самоврядування, залякування і т.д., ведуть себе зухвало і цинічно", - наголошує Кравчук.

"Перспектива невтішна. Вона означатиме фактичне призупинення членства ФФУ у ФІФА з багатьма негативними для всього українського футболу наслідками. При цьому найбільш нищівного удару зазнає репутація української сторони як господарки Євро-2012", - переконаний перший Президент.

"Я бачу, як особисті амбіції купки людей, що паразитують на футболі, спотворюють реальну картину конструктивної діяльності головного партнера УЄФА - національної асоціації, а також формують хибну громадську думку про нібито потурання негідним вчинкам окремих функціонерів з боку вищого керівництва держави", - продовжує він.

"Я звертаюся особисто до Віктора Януковича, до футбольної спільноти, до широких кіл патріотично налаштованої громадськості з надією бути почутим. Цю вибухонебезпечну клоунаду слід негайно припинити. Адже йдеться про авторитет України, про її європейське майбутнє", - резюмував Кравчук.

Коментарі ()