Головне

Сьомін: Сьогодні "Динамо" сильніше, ніж воно було в 2009 році

15.01.2011 14:47 1143 0
Сьомін: Сьогодні "Динамо" сильніше, ніж воно було в 2009 році

У київському "Динамо" вистачає моментів, над якими треба працювати, але вони не належать до числа таких, які не можна вирішити.

Такий висновок можна зробити з прес-конференції Юрія Сьоміна, текст якої наводить "Динамо Киев от Шурика".

- Чи всі гравці в строю і готові приступити до роботи?

- Крім Бадра Каддурі, всі в строю і завтра виїжджають на перший збір. Поки ж є індивідуальний підхід до гравців у зв'язку з роботою на синтетичному полі.

Зокрема, не рекомендовано тренуватися на такому покритті Гусєву і Шевченко. Решта всі працюють без обмежень.

- Чи всі в порядку з дисципліною в команді? Питання продиктований тим, що кілька днів тому журналісти бачили Мілевського з сигаретою ...

- Перш за все, кілька днів тому у команди ще була відпустка. Гравці вправі його проводити так, як вважають за потрібне. Але, звичайно, на тему, яку ви зачепили, ми з Мілевським будемо говорити.

Можу сказати одне: перед початком тренувальної роботи гравці завжди проходять медобстеження. При цьому я сам особисто розмовляю з гравцями, в тому числі і з Мілевським.

І я ні разу не бачив, щоб Артем був у не дуже гарній формі. Зате я весь час спостерігаю, що під час роботи Мілевський завжди в перших рядах, дуже активно тренується. Тому я не бачу ніяких проблем.

Так, курити, звичайно, не рекомендовано. Але щодо інших обмежень, то чому, наприклад, гравець не може піти в ресторан з незаміжньою дівчиною? Я думаю, що це нормальна ситуація: футболіст не на зборах, а у відпустці.

- Дениса Бойка ви вже вибачили?

- Весь час ви про якісь штрафи говорите. Я думаю, що ми повинні працювати на свідомість, щоб люди все розуміли. Так, Бойко ми простили, він завтра поїде на збір.

- Скільки всього гравців поїде до Ізраїлю?

- 32 людини. Потім до нас приєднаються ще троє молодих хлопців, які у складі "Динамо-2" поїхали на Кубок Співдружності.

- Із зайвою вагою проблем у ваших підопічних немає?

- Практично ні.

- Чи можна очікувати якихось придбань цієї зими?

- Зараз складно сказати. На перший збір ми вирушимо з тим складом, який у нас зараз є, а далі життя підкаже.

- Ну а хто-то на прикметі є?

- Селекційна група працює постійно, тому певні прізвища, звісно, є. Вважаю, що якщо футболіст явно перевершує наших виконавців, то є сенс його придбати. А якщо мова йде про гру такого ж рівня, як у нас в команді, то це буде не посилення, команди а усереднення.

- Як ви бачите роботу Шевченка на майбутньому зборі, враховуючи його проблеми зі спиною?

- Для Андрія ритм підготовки буде таким же, як і для всіх інших. За винятком тренувань, які ми проводимо зараз на синтетиці - на такому покритті його заняття ми будемо зводити до мінімуму.

А в Ізраїлі Шевченка працюватиме без обмежень, нарівні з усіма.

- Гравці вже знайшли з вами спільну мову? Свого роду акліматизація до нового тренеру них вже позаду?

- А чому в нас повинні бути труднощі з тим, щоб знайти спільну мову? Ми ж усі футболісти, всі говоримо на одній мові - футбольній.

Чим ми швидше знайдемо спільну мову, чим швидше ми знайдемо спільне розуміння, тим більше буде в команді єдності і згуртованості. А зараз це для нас найголовніше, найголовніше.

- Ваш друг Мірча Луческу, який очолює "Шахтар", днями сказав, що він ніколи б не повернувся в команду, з якої пішов раніше, оскільки в такому випадку тренер для багатьох стає свого роду месією, і це тисне психологічно. Як можете прокоментувати таке висловлювання?

- Мені складно це коментувати. Ми з Мірчею в дуже добрих стосунках. Я надзвичайно його поважаю як тренера високої кваліфікації. Ну, сказав він таке, і сказав. Я думаю по-іншому.

- Він зробив акцент на тому, що від тренера, який повернувся в клуб, чекають чи не дива ...

- Від будь-якого тренера завжди чекають дива. Другий раз він прийшов в клуб або в третій. Завжди чекають посилення гри. Така ситуація була і з Валерієм Васильовичем Лобановським.

Та й взагалі, у світі подібних прикладів дуже багато. І я зокрема, і всі ми разом чекаємо посилення гри "Динамо". Будемо посилюватися.

- Сильно відрізняється "Динамо" сьогоднішнє від "Динамо", яке ви залишали в 2009 році?

- Відмінності, звичайно, є. Змінився набір гравців. Думаю, що зараз "Динамо" - більш згуртована команда, ніж вона була раніше.

І мені здається, що сьогодні "Динамо" сильніше, ніж воно було в 2009 році. Молодь підтяглася, отримала ігрову практику, змужніла. Це дуже радує. В іншому, робота покаже. Будемо добре працювати, - буде результат.

- А Сьомін теж змінився за цей час?

- Так, змінився звичайно.

- Коли відбудуться вибори капітана команди?

- Як завжди - перед першими офіційними матчами.

- Жерсон Маграо за Валерія Газзаєва грав лівого захисника. А на якій позиції він буде грати при вас?

- Я поки ще не готовий сказати, хто на якій позиції гратиме. Того ж Маграо подивимося в різних амплуа, і потім визначимося. Він же в Бразилії грав крайнього півзахисника.

Подивимося. Чи зможе грати захисника, буде грати захисника. Не зможе - будемо його використовувати в іншому амплуа. Для того, щоб визначитися з цими питаннями, у нас і є збори.

- Чи буде відновлена традиція проведення відкритих для вболівальників тренувань вашої команди на стадіоні "Динамо"?

- Ми обов'язково будемо продовжувати цю традицію, обов'язково будемо проводити відкриті тренування на стадіоні "Динамо". Головне - щоб дозволяла погода.

Вболівальники - частина нашої роботи, частина нашого життя. Ми повинні виховувати молоде покоління, бути ближче до нього.

Ми також повинні бути ближче до молодіжної команди і "Динамо-2". Будемо проводити з цими колективами контрольні матчі, міні-турніри.

Перший такий турнір відбудеться 2-го лютого: наша команда двома різними складами зіграє з "дублерами" і "Динамо- 2". Думаю, що це піде на користь всім.

- Чи приділяєте ви зараз час вивченню "Бешикташа"?

- Ми вивчаємо цю команду. Вже подивилися одну гру за участю "Бешикташа". 21-го січня Сергій Ребров поїде подивитися нашого суперника вживу. Можливо, 30-го числа і я поїду на гру "Бешикташа".

Поки ж ми знаємо, що ця команда дуже добре посилилася. До її складу увійшли Алмейда, Куарежма, Саброза. Грає за нашого суперника Гуті. «Бешикташ» дуже сильний в атаці. Вивчаємо цю команду.

Коментарі ()