Головне

Селюк: Формулу чемпіонату України треба змінити

13.01.2011 10:22 642 0
Селюк: Формулу чемпіонату України треба змінити

Фінансова ситуація вимагає суттєвих реформ в українському футболі, однією з яких має стати зміна формули проведення першості. 

Пр це "Газете по-киевски" заявив Дмитро Селюк, колишній віце-президент донецького "Металурга", а нині футбольний агент.

"Думаю, по відношенню до нас фінансову реформу УЄФА потрібно розглядати під дещо іншим кутом", - сказав він.

"Я розмовляв з впливовими людьми в УЄФА, і вони розуміють, що в України зовсім інша економічна ситуація", - продовжив він.

"Нам поки нереально заробляти великі гроші від продажу телевізійних прав, реклами, квитків і сувенірів", - зазначив Селюк.

"Єдина стаття доходів для багатьох - це продаж футболістів. А витрати на утримання команди все одно немаленькі", - додав він.

"Якк мені пояснили, для УЄФА головним критерієм благополуччя клубу Східної Європи буде не бездефіцитний бюджет, а відсутність боргів перед футболістами, інвесторами і банками. Не буде боргів - не буде й проблем", - наголосив агент.

"Українським клубам треба збільшити свої доходи. Я бачу головний резерв у більшій зацікавленості нашого телебачення", - сказав він.

"Для цього, вважаю, треба змінити формулу чемпіонату. Нехай він проходить у два етапи". - запропонував Селюк.

"Спочатку 16 клубів грають у два кола, а потім шістка найкращих грає ще два. Замість 30 матчів ми отримаємо 40 - це нормальна цифра для європейських чемпіонатів", - зазначив фахівець.

"Ми зробимо більше поєдинків між фаворитами - "Динамо" зіграє з "Шахтарем" чотири рази за сезон, а не два", - додав він.

На думку Селюка, це приверне телебачення і допоможе заробити більше грошей для наших клубів.

Коментарі ()