Головне

Ярославський: "Я не байдужий до того, що відбувається в українському футболі"

13.12.2010 15:46 708 0
Ярославський: "Я не байдужий до того, що відбувається в українському футболі"

Олександр Ярославський не буде стояти осторонь актуальних проблем українського футболу.

Про це він заявив на прес-конференції напередодні конгресу ФФУ, передає кореспондент "Чемпіона".

"У пресі з'явились чутки, ніби я збираю певні бригади боксерів, бійців, які будуть ламати, нищити, виймати щелепи, ламати ноги - мені самому стало страшно. Прийшовши на конгрес, ви самі зможете переконатися, що ці чутки не відповідають дійсності, я нікого не збирав і ніякого відношення до цього не маю", - сказав він.

"У зв'язку тим, що я займаюсь футбольним клубом "Металіст", мені не байдуже, як будуть розвиватись події в українському футболі, тому я готуюсь до конгресу - прасую костюм. Участь у конгресі я братиму вперше, і не знаю, який там формат, то для себе я буду вирішувати все по ходу розвитку подій. У всякому випадку,  стояти в стороні не буду", - зазначив Ярославський.

Також Ярославський озвучив питання, які має до Григорія Суркіса.

"Перше питання до Суркіса як президента ФФУ - це питання стосовно його ставлення до вболівальників. Ми чули заяви про те, що він ніколи не привів би своїх дітей і внуків на футбол. А для чого тоді взагалі займатися футболом? Якщо ви подивитесь на статистику, то по відвідуваності матчів "Металіст" впевнено займає другу сходинку після "Шахтаря". "Динамо" - клуб в який вкладували десятиліттями - де воно сьогодні опинилось?" - пояснив він.

"Друге питання - це питання збірної. Мене як президента клубу, футболісти якого грають у збірній дуже хвилює, а яке ж місце посяде команда на чемпіонаті Європи? У 2006 році наша збірна займала 15 чи 16 місце. Сьогодні вона, по-моєму, на 36 місці. Що відбувається зі збірною, в якій грають мої гравці? Я не хочу, щоб гравців "Металіста" пов'язували з провальними іграми збірної", - зазначив президент ФК.

За його словами, у нього пропонували свої послуги - і головного тренера дали, і фонд створили, але все це не знайшло відгуку зі сторони ФФУ.

"І третє питання. Чого дванадцять клубів Прем'єр-ліги для Григорія Михайловича це опозиція? Всього клубів шістнадцять, а дванадцять - це опозиція. Я вважаю, що там де більшість - це і позиція. Це три питання, з якими я не погоджусь в тому стані, у якому вони перебувають", - завершив Ярославський.

Коментарі ()