Головне

Екс-помічник Блаттера: Катар купив право проводити ЧС-2022

07.12.2010 12:49 400 0

Зелений континент не одержав мундіаль 2022 року лише тому, що діяв чесно й відкрито.

Про це заявив колишній помічник президента ФІФА Зеппа Блаттера Пітер Хартігей, що консультував Австралію під час заявочної кампанії за право прийняти чемпіонат світу 2022 року.

Участь у передвиборній гонці обійшлося австралійцям в 45 мільйонів доларів, однак у ході самого голосування країна одержала підтримку лише одного члена виконкому ФІФА з 22-х, і вибула після першого раунду. Турнір, як відомо, у підсумку дістався Катару, що теж викликало здивування в Хатрігея.

"Наша єдина фундаментальна помилка полягала в тому, що ми грали за правилами. Робіть висновки самі, що може дати привід 14-м членами виконкому, щоб вони віддали свої голоси країні, чисельність населення якої ледь перевищує популяцію Цюріха? Країні, розмір якої подібний до Фіджи? Країні, якій необхідна інфраструктура для прийняття мільйонів вболівальників, але її ще тільки варто будувати. Я можу продовжити цей список, але, думаю, будь-яка розсудлива людина зрозуміє, як було прийняте таке рішення", - цитує Хатрігея РІА Новини з посиланнм на АР.

Коментарі ()