Головне

Навіщо Суркісу "баян"?

07.12.2010 09:59 361 0
Навіщо Суркісу "баян"?

Юрій Сьомін уже практично новий тренер київського "Динамо". Новина про його призначення не буде несподіванкою ні для гравців, ні для журналістів, ні для вболівальників.

Після розірвання контракту з "Локомотивом" у московському клубі вже знали, куди йде Сьомін. Якщо у вас щось не виходить, то на вас чекають у Києві в офісі за адресою вул. Грушевського, 3. Звертатися до братів Суркісів.

За останні 9 років чи не кожне пришестя тренера у "Динамо" визнавалося пізніше провальним. Так було зі всіма, окрім Сьоміна та його першого приходу до керма столичного клубу. У перший же сезон з "Динамо" Сьомін виграв срібло чемпіонату України, а на наступний сезон дійшов до півфіналу Кубку УЄФА, де успішно програв "Шахтарю". У сезоні-2008/09 "Динамо" із Сьоміним виграло чемпіонат України.

Потім була несподівана втеча Сьоміна з "Динамо" у "Локомотив". Усе пояснювалося дуже просто. Юрій Палич хороший, але к "Локомотиві" йому сказали: якщо не повернешся, то не віддамо акцій клубу, яких було близько 15%. Сьомін прийшов у "Локомотив" не сам, прихопивши із собою Алієва, який став найкращим бомбардиром команди. За 1,5 сезони у "Локомотиві" Сьоміну на трансфери було виділено більше 30 млн. доларів. Але вище 4 місця команда не піднялася, а у нинішньому сезоні чемпіонату Росії і взагалі фінішувала п`ятою.

Юрій Палич не залишав би "Локомотив" і цього сезону. За інформацію "Чемпіона", у Сьоміна зарплата у "Локомотиві" була в 1,5 рази більша, ніж у "Динамо". Сьомін мав великий вплив на трансферну політику клубу, але це все було до приходу в команду Ольги Смородської на посаду президента кубу. Вона зуміла донести до акціонерів клубу думку, що не всі кошти у команді розподіляються правильно. Втручання жінки у справи команди Сьомін не стерпів і пішов.

Залишив "Локомотив" Сьомін без компенсації, хоча мав контракт до 2013 року. Тренер знав, що на нього чекають у Києві, де вже напрацювався його друг - Валерій Газзаєв.

Чомусь Ігор Суркіс впевнений, що прихід Сьоміна до "Динамо" вирішить усі проблеми клубу. Можливо, так і станеться, але не факт. За 1,5 сезони у "Динамо" клуб за рівнем гри впав "нижче плінтуса", та й не було зробленого жодного трансфера на підсилення. Досі команда грає без плеймекера, практично без захисту та з кволими форвардами, гра яких залежить від того, скільки часу вони провели напередодні у нічному клубі.

Що може зробити Сьомін у Києві? Та практично те ж саме, що й Олег Лужний. Але успіх буде лише за однієї умови. Команді, клубу потрібні серйозні реформаторські зміни.

Що б допомогло "Динамо"? Без сумніву - це сильний іноземний тренер та хороша трансферна робота у міжсезоння. Але ні того, ні іншого очікувати не доводиться, тому що бабло хоча й перемагає зло, але його немає...

Коментарі ()