Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Зоря" 4:2. Львівський сніг зіграв за господарів. ВІДЕО

27.11.2010 17:23 511 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Зоря" 4:2. Львівський сніг зіграв за господарів. ВІДЕО

Останній матч Прем'єр-ліги у Львові у нинішньому році вдався на славу. Тут було майже все: інтрига протягом 90 з лишнім хвилин, шість м'ячів, автогол, травми, вели у рахунку по черзі обидві команди. Була навіть справжня зима, зі снігом. Не вистачало хіба що вилучення.

Інтерес до звітного поєдинку підігрівався ще і грою цих же команд у першому колі. Тоді, у перший день серпня, у Луганську "Карпати" мали брати три очки, але зіграли внічию. По ходу матчу львів'яни перемагали з різницею у два м'ячі, та у другому таймі "Зоря" зрівняла рахунок. А на останніх хвилинах розігралася справжня драма. Арбітр поставив пенальті у ворота "Зорі", Шуховцев не втримав нерви і напав на суддю. Однак Батіста з 11 метрів Мартищука не переграв.

Чанцев вирішив поставити Мартищука у Львові. Очевидно, вважав, що голкіпер мав по-особливому налаштуватися на свою колишню команду. Але не вгадав наставник луганчан. Мартищук відіграв ненадійно, а третій гол можна вважати цілком на совісті воротаря. Хоча було в активі Юрія і кілька сейвів.

Сам Чанцев дещо здивував й іншими своїми рішеннями. З перших хвилин він залишив у запасі лідера команди Руслана Фоміна. І якщо у першому таймі це мало виправдання, то у другому - аж ніяк. До того ж у перерві тренер зняв Єзерського, який є стовпом оборони. Це призвело до того, що "Зоря" двічі пропустила. Проте навіть на останні хвилини Чанцев не випустив Фоміна, довірившись Картушову.

Звичайно, ми не знаємо всіх причин таких рішень, але факт очевидний. Водночас, Кононов із замінами вгадав. На 56-ій хвилині він випустив Кузнецова, який у підсумку зробив дубль і приніс своїй команді три очки. Також важливу роль у перемозі відіграв Худоб'як. Ігор спочатку відкрив рахунок, а потім двічі асистував саме Кузнецову.

Загалом, гостям з Донбасу вдалося перехопити ініціативу у "зелено-білих" лише одного разу. Луганчанам вдався відрізок з 31 хвилини до завершення першої половини гри. Весь інший час "Карпати" володіли м'ячем і здобули цілком заслужену перемогу. А от "Зорі" знову не вистачило зовсім трішки, щоб відібрати очки у фаворита.

До речі, передчасно поле "України" залишили Білий і Голодюк. У першого виникли проблеми із ногою, а другий невдало приземлився й залишив газон, тримаючись за плече.

"Зоря" пішла у відпустку, а на "Карпати" ще чекають ігри у Лізі Європи. Нагадаємо, спочатку 2 грудня львів'яни зіграють у Дортмунді з "Боруссією", а за два тижні приймуть французький "ПСЖ". Це і буде остання зустріч "левів" у єврокубках нинішнього сезону.

Коментарі ()