Головне

Прем'єр-ліга. У "Дніпра" не виникло проблем з "Іллічівцем". ВІДЕО

21.11.2010 22:00 656 0
Прем'єр-ліга. У "Дніпра" не виникло проблем з "Іллічівцем". ВІДЕО

Останній матч 2010 року на "Дніпро-Арені" особливого ажіотажу не викликав. Холодного недільного вечора лише 12 тисяч (хоча, якщо для Дніпропетровська це мало, то в деяких містах це вважалося б майже аншлагом) глядачів зібралися востаннє подивитися на гру своєї команди з суперником, "дірявість" захисту якого останнім часом не обговорював тільки ледачий. Та і сам "Дніпро" за останні два матчі з маріупольцями "відвантажив" їм 9 м'ячів, тож і сьогодні місцеві прихильники футболу мали всі підстави чекати великої перемоги свого клубу.

Тим більшим шоком став для них стартовий відрізок зустрічі. На фоні позиційних атак господарів, які не призводили до відчутної гостроти коло воріт Романенка, гостям вдавалося заробляти для себе кутові, розіграші яких коштували шанувальникам "Дніпра" великої кількості нервових клітин. Спершу після трьох поспіль невдалих вибивань в ноги суперникові м'яч після удару маріупольців влучив у поперечину, а за кілька хвилин у подібній ситуації вже Лаштувка зумів загасити пожежу у власному карному майданчику.

Лише після таких потрясінь "Дніпро" нарешті зумів заспокоїти гру і довести її до бажаного завершення. Власне, результат матчу був зроблений в останню десятихвилинку першого тайму зусиллями Селезньова. Спершу Євгенові дозволили прийняти простріл з флангу в районі 11-метрової позначки й увігнати м'яча до воріт, а вже на останніх секундах перед перервою він же замкнув на дальній стійці подачу з кутового - так само без особливого опору захисників, випередити Євгенові довелося тільки Русола, який також був не проти стати автором голу.

Ну і все. Сьогоднішній "Іллічівець" - зовсім не та команда, яка могла би вийти після перерви і переламати хід поєдинку, відігравши два м'ячі. Єдиною інтригою другої половини зустрічі було те, чи зуміє "Дніпро" збільшити свою перевагу. Але надто великого бажання господарів до цього помічено не було, а в результаті і яскравої комбінаційної гри при створенні атак. Окреме зауваження хочеться зробити Євгенові Шахову, який провів на полі увесь поєдинок на позиції атакуючого центрхава і мав би або сам загострювати атаки, або бути зв'язуючою ланкою між півзахистом та Селезньовим. Натомість 30-ий номер відіграв невпевнено, не зумівши нав'язати боротьби суперникам у центрі поля і віддаючи передачі здебільшого назад, збиваючи темп атак.

Найближче до третього голу "Дніпро" був уже на останніх секундах зустрічі, але арбітр Юрій Вакс не повірив у падіння Льопи у штрафному майданчику. Спірний епізод, варто уважно переглянути повтори. Але визначальної ролі цей момент відіграти у будь-якому разі не міг.

Таким чином, "Дніпро" здобуває "обов'язкові" три очки, потроху відривається від "Карпат" і наближається до "Динамо" з "Металістом" (усі головні суперники сьогодні задовольнилися нічиїми). А маріупольці продовжують балансувати на межі із зоною вильоту, і їм лишається тільки чекати зимової перерви, а з нею - нового власника, тренера і, що головне, нової якості гри.

Коментарі ()