Головне

Суркіс: Порушники футбольних законів не відчувають протидії? Змінимо дисциплінарні правила

15.11.2010 17:32 282 0

Федерація футболу України змінить та доповнить власні дисциплінарні правила.

Як пише офіційний сайт ФФУ, про це заявив Григорій Суркіс.

"ФФУ не може не звертати уваги на появу аномалій, несумісних із поняттям Respect як складника принципу Fair Play, закріпленого Кодексом етики ФІФА", - сказав він.

"Чому дотримання елементарних правил корпоративної дисципліни для багатьох членів нашої асоціації раптом виявилося проблемним питанням?", - задав питання голова ФФУ.

"Злісні порушники футбольних законів не відчувають належної протидії з боку тих органів, які зобов'язані захищати ці цінності й реагувати на відхилення від встановлених ФІФА-УЄФА стандартів", - відповів він сам.

"Керівництво та адміністрація ПЛ та ПФЛ, які є найактивнішими опонентами ФФУ, так і не створили для своїх учасників не тільки "університетів", але навіть не дотягнули до рівня "ПТУ" у питаннях загальнофутбольної освіти і культури", - вважає Суркіс.

"Посилення санкцій за порушення встановлених ФІФА-УЄФА-ФФУ норм регламентів і статутів - це надзвичайно важлива на сьогоднішній день правова процедура", - наголосив він.

"Я не розумію, чому офіційні особи ПЛ, не реагують на безпрецедентні за своїм цинізмом витівки представників ФК "Карпати" та ФК "Металіст" у зв'язку з рішеннями КДК та АК про договірний матч", - сказав він.

"Або керівництво ПЛ недостатньо глибоко володіє знаннями про те, як потрібно поводитися в подібних ситуаціях, або ж свідомо ухиляється від своїх прямих функцій, потураючи хуліганській поведінці цих клубів і їх уболівальників", - сказав він.

"Адміністрація ФФУ має ретельніше і скрупульозніше підійти до змісту окремих пунктів чергового договору з ПЛ про проведення чемпіонату країни в наступному сезоні", - заявив Суркіс.

Наостанок президент ФФУ запропонував підрахувати не гроші, які власники цих клубів вкладають у футбол, а моральні збитки для всього українського футболу, які виникли внаслідок деструктивних дій деяких його суб'єктів.

Коментарі ()