Головне

Калитвинцев: "Якщо боятися Францію, Італію, то сенс з ними грати?"

15.11.2010 16:30 435 0
Калитвинцев: "Якщо боятися Францію, Італію, то сенс з ними грати?"

Напередодні товариського матчу із Швейцарією головний тренер збірної України Юрій Калитвинцев дав прес-конференцію.

Нагадаємо, що цей поєдинок буде останнім для "синьо-жовтих" у 2010 році, який, за словами наставника, став експериментальним.

Про викликаних на збір

Федоріва відкликали. Ми повинні за два тижні надсилати заявку, але він не відіграв матчі у чемпіонаті, тому я набрав його телефоном і пояснив усе. Усі інші прибули. Є проблеми. У нас не так багато часу, але ми зробимо все, щоб поставити їх на ноги.

Новачки своєю грою заслужили бути у списку. Рік, який ми назвали експериментальним, завершується. Усе буде залежати від того, як новачки себе зарекомендують.

Про невикликаних

Не хотілося, щоб такі досвідчені люди, як Воронін, приїжджали та сиділи у запасі. Ми підбирали гравців під ту схему, яку будемо використовувати. Але всі, кого ми викликали раніше, залишаються кандидатами до збірної.

Плануємо П'ятова на поєдинок поставити. Худжамова викликали, бо ми його добре знаємо. Викликати на одну гру Диканя та не поставити його, було б неправильно. Худжамов з нами побуде, звикне. Диканя не викликали через той психологічний тиск, який на нього звалився. Ми дали йому відпочити.

Про склад на Євро-2012

Звичайно, вже на відсотків 70 ми визначилися з кандидатами. Добре, що був спаринг з Бразилією. Якщо ми будемо боятися Бразилію, Францію, Італію, то сенс нам з ними грати, якщо ми будемо боятися їх?

Наступного року буде стабілізація складу. До старту Євро-2012 у нас буде близько 17 матчів. Тому наступного року ми будемо награвати склад. Чекаю того часу, коли кістяк буде працювати разом.

Про Швейцарію

Стиль гри Швейцарії не змінився. Набагато краще грають на виїзді, полюбляють грати на контратаках, дуже швидкісна, досвідчена команда. Є у нас певні сюрпризи для Швейцарії. Сподіваюся, що наші гравці виконають все, що ми задумали. Ми дивилися їхні ігри. Результат поєдинку із Чорногорією не по грі.

Про керівництво та експерименти

Керівництво знає про експерименти і підтримує. Думаю, виграти всі матчі та грати одним складом - було б неправильно. Тому керівництво розуміє. Результат важливий, але у нас збори.

Про Марчелло Ліппі

Я вже адаптувався до таких чуток. Коли прочитав про Ліппі, я не бився в істериці. Кожного разу перед збором збірної з'являється така інформація. Тому я звик.

Коментарі ()