Головне

Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Дніпро". Побільше би таких "нульовок"

07.11.2010 21:55 419 0
Прем'єр-ліга. "Карпати" - "Дніпро". Побільше би таких "нульовок"

7 листопада можна впевнено назвати днем сенсацій в українському футболі. Але завершував його матч, у якому жоден результат, хіба за винятком розгрому когось із суперників, не міг стати несподіванкою. У Львові зійшлися суперники, гідні один одного - "Карпати" приймали "Дніпро".

Хіба можна було комусь із суперників віддати перевагу перед грою? Команди займають сусідні місця на верхівці таблиці, відстань між ними - одна перемога. Тому в той час, як дружній колектив уболівальників обох клубів, котрі весело провели день, разом розпиваючи каву у львівських кнайпах, розділився на два табори за протилежними воротами та час від часу по-товариськи перегукувався, гравці показали на полі справжню безкомпромісну боротьбу.

Що треба відзначити у цьому поєдинку, окрім шаленої жаги до перемоги з обох боків, то це надзвичайно високий темп, зовсім не властивий нашій першості. І якщо "Дніпро" тиждень відпочивав і готувався до матчу, то "Карпати" ще у четвер відіграли складний поєдинок у Іспанії. До честі львів'ян, ця різниця проявилася лише ближче до завершення другого тайму, і навіть тоді вона була не настільки великою, щоб дозволити "Дніпру" дотиснути "левів".

Загалом же увесь матч суперники провели на зустрічних курсах, відповідаючи атакою на атаку. Можливо, десь ще було забагато браку при передачах, але саме такий футбол намагаються прищепити нашим командам тренери-іноземці, як білорус, так і іспанець: передачі в один-два дотики, швидкий вихід усією командою з оборони в атаку, таке ж швидке повернення назад у випадку втрати м'яча.

І як же так вийшло, що за такого атакувального футболу матч закінчився із сухим рахунком? Це питання у першу чергу до Тлумака та Лаштувки, які сьогодні, як кажуть, впіймали кураж і були одними з найкращих у своїх командах. Воротарі упоралися і з потужними дальніми пострілами, і з підступними ударами крізь натовп у штрафних майданчиках. Єдиного ж разу, коли вже і Лаштувка був безсилий після трьох поспіль передач львів'ян головою і удару Голодюка, "дніпрян" врятувала стійка воріт.

Що ж, завершальний матч 16 туру став справжньою його окрасою. За таку гру обом командам хочеться просто подякувати, і побажати усім шанувальникам футболу, щоб якщо вже і доводилося б вам бути свідками нульових нічиїх, то нехай вони будуть такими ж напруженими та інтригуючими, як сьогодні.

Коментарі ()