Головне

Ліга Чемпіонів. Луческу довів, що "Арсенал" не сильніший за "Шахтар"

03.11.2010 23:40 617 0
Ліга Чемпіонів. Луческу довів, що "Арсенал" не сильніший за "Шахтар"

Донецький "Шахтар" таки показав свою кращу гру. У домашньому матчі Ліги Чемпіонів "гірники" не лише взяли реванш після розгромної поразки в Лондоні, а й зазіхнули на право вийти з групи першим номером.

Перед цим матчем було багато заяв, які робили і Арсен Венгер, і Мірча Луческу, і футболісти обох клубів. "Арсенал" тактично вказував на те, що донеччани дуже сильна команда, і поразка 1:5 - це всього лише непорозуміння. Луческу говорив, що його команда в змозі перемагати таких суперників. Що і показала гра.

Із самого початку першого тайму "гірники" взяли ініціативу в свої руки. Команда Луческу дуже жорстко почала грати проти "канонірів", які не звикли до такої гри. Потрібно віддати належне голкіперам обох команд, які раз у раз рятували свої ворота. Команди обмінювалися атаками, лондонці не поспішали, "гірники" йшли вперед.

І вже на 10-й хвилині матчу захисники донеччан проґавили Волкотта, який вийшов на ворота. Тепер донецькому клубу треба було здолати не лише фізичний тиск, а і психологічний. Але підопічні Луческу справились з цим завданням. І не лише справились, а ще й зрівняли рахунок. Едуардо, який постійно не давав спокою голкіперові "канонірів" заробив штрафний, після якого рикошетом від захисника лондонців м'яч опиняється у воротах. І пішло.

"Шахтар" просто понісся вперед. Підопічні Арсена Венгера постійно втрачали м'яч, програвали боротьбу донеччанам, що і вилилось у другий гол "гірників". Даріо Срна, який був одним із найактивніших у матчі, після  прострілу з флангу вивів Едуардо на ворота. І той просто переправив м'яч у ворота Фабіанськи. "Шахтар" повів у рахунку.

Другий тайм команда із Донецька провела значно гірше. "Арсенал" постійно тримав у напрузі захист донеччан. Було багато небезпечних моментів, але, на щастя для Луческу і його команди, П'ятов сьогодні був на висоті. У компенсований час донеччани, відчуваючи смак такої жаданої перемоги, вже просто вибивали м'яч на половину поля суперника. А після фінального свистка на "Донбас Арені" робилося щось неймовірне.

Мірча Луческу довів, що "Шахтар" може обігравати клуби рівня "Арсенала". Арсен Венгер був правий, коли сказав, що вважає "гірників" одними із найсильніших у Європі. Але от чи зможуть футболісти донецького клубу і надалі показувати таку гру? Дуже хотілося б, щоб "Шахтар" демонстрував клас не лише у Донецьку, а й щоб не соромно було дивитись на команду під час виїзних матчів.

Коментарі ()