Головне

Шевченко: Найбільш враження з усіх моїх тренерів справив Лобановський

25.10.2010 18:49 488 0

Найбільший вплив з усіх тренерів, з якими працював Андрій Шевченко, на нього мав Валерій Лобановський.

Про це, як пише "Спортбокс", Андрій розповів журналу World Soccer.

"Він справив на мене величезне враження. Чим довше з ним працював, тим менше розумів, чому преса створює йому імідж "залізної людини". Він був досить різкий під час тренувань, але за межами майданчика демонстрував прекрасне почуття гумору", - згадує Андрій.

"Він завжди був на 100 відсотків упевнений в тому, що робив, і вмів донести свої ідеї до гравців. Це головна річ, якої я в нього навчився: досягти результату можна лише тоді, коли ти віриш у себе", - продовжив Шевченко.

"Він не поділяв футболістів на захисників і нападників. Він любив гравців, у яких були розвинені всі навики. Його тренерський талант проявлявся в тому, що він умів використовувати родзинку футболіста в інтересах команди", - додав він.

"Дзаккероні допоміг мені безболісно освоїтися в "Мілані". Альберто був схиблений на футболі і думав про гру вдень і вночі", - сказав Андрій про свого першого закордонного наставника.

"Анчелотті? Прекрасна людина і наставник. Я розмовляв з ним безліч разів на різні теми і це мені дуже допомогло в складні моменти моєї кар'єри в "Мілані". Він слухає гравців - це в сучасних тренерів рідкість", - сказав Андрій.

"У Моуріньо дуже сильний характер, але ми завжди знаходимо спільну мову. Жозе вміє мотивувати футболістів, і він досяг чималих успіхів зі своїми клубами саме завдяки своїм здібностям об'єднувати гравців і настроювати їх на одну хвилю. Він був правий, сказавши мені, що випустить мене на поле тільки коли я повністю відновлюся", - сказав він.

За словами Шевченка, його кар'єру в "Челсі" зруйнували незліченні травми, а не Жозе.

Коментарі ()