Головне

Прем'єр-ліга. Металург Д - Шахтар 0:2. Економ-клас "Шахтаря"

15.10.2010 21:53 587 0
Прем'єр-ліга. Металург Д - Шахтар 0:2. Економ-клас "Шахтаря"

Чому "економ-клас"? Все просто. Чергова перемога "Шахтаря" у донецькому дербі була здобута мало того, що на класі, так ще й у режимі настільки очевидної економії сил перед грою Ліги Чемпіонів із "Арсеналом", що дивитися за матчем у останні 70 хвилин гри було дуже сумно. Але три очки, як відомо, не пахнуть, а якщо ще й результат у маті з "канонірами" буде прийнятним, то причепитися до звітної зустрічі буде просто неможливо.

Луческу виставив на цю гру дещо "змішаний склад". Пара центрбеків була основною, але і Ракицькому і Чигринському ігрова практика після нещодавніх травм була дуже потрібна. Окрім них та воротаря П'ятова із "стартового" євроскладу в цій грі вийшли Гай, Срна та Хюбшман з Вілліаном. Тейшейра, Морено, Шевчук дали перепочити колегам. Щодо Жадсона є певні сумніви, що ми його побачимо проти "Арсенала", багаторічний лідер півзахисту "гірників" провів черговий невиразний матч у цьому сезоні.

Втім, і такий, неоптимальний склад "Шахтаря" зробив результат вже за перші 20 хвилин. Спочатку Чигринський замкнув подачу з кутового від Срни, а потім Тейшейра у буквальному сенсі пробив Непогодова, дії якого у цьому епізоді залишали бажати кращого. Після цього на полі "Шахтар" вміло, на досвіді, тримав гру під контролем, не надто поспішаючи добивати "господарів" поля, які, здається, вже вийшли на гру приреченими.

Може, тут і Костов винен, який напередодні гри заявив, що його команда не має шансів у цій суперечці. Згадується ситуація дворічної давнини, коли напередодні іспанського "класико" схоже висловився тодішній тренер "Реала" Шустер, якого одразу ж звільнили з посади. Звичайно, у нас не Іспанія, та й різниця у класі між донецькими клубами більш відчутна, ніж в європейських грандів, але все ж хотілося б бачити інший підхід до гри у "андердогів".

Настрій болгарського фахівця, напевне, краще за інших передався румунському форварді Танасі, який за 90 хвилин змарнував усі напів- та "повні" моменти, які йому створювали партнери. Апофеозом марнотратства став епізод наприкінці гри, коли він опинився сам-на-сам із П'ятовим, але почав фінтити на місці і дочекався, що його встигли накрити захисники "гірників", які завадили форварду нанести акцентований удар. Не кращим чином виглядав і зазвичай дуже зосереджений Аделей, котрий у цій грі припустився стількох помилок, що краще б йому приховати від тренерів збірної Нігерії запис цього матчу. І таких розконцентрованих гравців у "Металурзі" було чи не півкоманди!

Що ж, "Шахтар" повністю заслуговував на цю перемогу. Він і у звичайних умовах сильніший за "Металург", а коли суперник ще й "допомагає", то слід чекати на впевнену перемогу. Цього разу вона була впевненою не за формою-рахунком, а за змістом, але й так непогано вийшло. Чекаємо повторення із "Арсеналом"? Побачимо...

Коментарі ()