Головне

Палкін: "Шахтарю" виграш Кубка України сто років не потрібний

09.10.2010 17:40 380 0

Донецькому "Шахтарю" Кубок України у нинішньому форматі не цікавий. Гранд українського футболу хоче грати в спільному з Росією Кубку країн.

Про це генеральний директор клуба Сергій Палкін заявив в інтерв'ю "Спорт-Уикэнд".

"Деякі вболівальники побоюються, що футбол зараз вони не бачать в багатьох регіонах і що він зовсім піде з багатьох областей України, не витримавши конкуренції з російськими командами. Добре, але що у нас сьогодні?", - питає Палкін.

"У країні 29 (знання Палкіним географії вражає - Чемпіон) областей, однак основний пул футбольних клубів зосереджений у п'яти регіонах Східної України. На заході ж тільки одні львівські "Карпати" практично. Ось чому я кажу, що подібні розмови - чистої води політика. І коли ми об'єднаємо турніри, я вас запевняю, наші вболівальники будуть дивитися ці ігри, як Лігу чемпіонів зараз", - вважає функціонер.

"Тут головне - ідея, створення нового футбольного продукту, а не саме об'єднання. Турнір обіцяє бути справжнім делікатесом для вболівальників обох країн. З точки зору вартості Кубок країни для "Шахтаря" і інших топ-клубів знецінився, адже ми і так виходимо в Лігу чемпіонів через чемпіонат, нам виграш Кубка України сто років не потрібний", - зізнався Палкін.

"Відчуваю, що сьогодні всі вже стоять на своєрідному легкому старті. Потрібно просто вдарити по руках і крокувати вперед. Якщо вдасться домовитися з УЄФА, то не виключаю, що вже в майбутньому році можливий старт спільного Кубка", - додав він.

Коментарі ()