Головне

Жіноча збірна України розпочала підготовку до матчу з Італією

28.09.2010 18:20 424 0

У середу, 29 вересня, національна жіноча збірна України розпочинає безпосередню підготовку до другого раунду відбірного плей-офф ЧС-2011 проти команди Італії. У суботу підопічні Анатолія Куцева приймуть суперниць у Чернігові, а 6-го числа зіграють з ними на виїзді - в містечку Латіна.

Про це повідомляє офіційний сайт ФФУ.

"Нині у складі збірної разом із гравцями, які мають за плечима багатий міжнародний досвід, на поле виходять молоді дівчата - учорашні резервістки, котрі за рік зробили великий крок вперед. Ользі Бойченко - 21 рік, Тетяні Романенко - 19, Оксані Яковишин - 17, і всі вони регулярно долучаються до найвідповідальніших матчів. Футболістки додають на очах, їх упевненість у власних силах зростає, і все це є приводом для оптимізму", - підкреслює тренер.

"Італія - збалансований колектив, в якому зібрані дуже сильні в індивідуальному плані гравці. Щоправда, на відміну від тих самих норвежок, італійки не роблять акцент на силовому складнику, що, можливо, трохи полегшить наше завдання. Інформації про суперниць у нас вистачає, маємо і відеозапис їхньої гостьової зустрічі з француженками. Все це знадобиться під час підготовки, упродовж якої  ми приділятимемо багато уваги тактичним нюансам", - сказав Куцев.

Серед викликаних на збір кандидаток присутні й дві потенційні дебютантки - півзахисники "Легенди" Віра Станкевич та Ольга Мелконянц. До першої гри синьо-жовті готуватимуться у Чернігові, а за два дні після неї, 4 жовтня, вирушать до Італії на матч-відповідь. Переможець цієї суперечки у наступному раунді плей-офф УЄФА зустрінеться з найкращою збірною пари Швейцарія - Данія (23/24 і 27/28 жовтня). Нарешті останнім бар'єром на шляху до Німеччини стане для щасливчика битва із представником зони КОНКАКАФ. Фінальна стадія першості планети проходитиме з 26 червня по 17 липня 2011 року.
 
Склад збірної України

Воротарі: Надія Баранова ("Звєзда-2005" Перм, Росія), Ірина Зварич ("Росіянка" Червоноармійськ, Росія), Катерина Самсон ("Легенда" Чернігів).

Захисники: Марина Масальська ("Житлобуд-1"), Ірина Василюк ("ККРК" Конін, Польща), Юлія Ващенко, Алла Лишафай (обидві - "Легенда"), Валентина Котик ("ШВСМ-Ізмайлово" Москва, Росія), Олена Ходирєва ("Звєзда-2005").

Півзахисники: Юлія Гнидюк, Людмила Лемешко, Ольга Мелконянц, Віра Станкевич (усі - "Легенда"), Віра Дятел ("Звєзда-2005"), Людмила Пекур ("Енергія" Вороніж, Росія), Тетяна Романенко ("Кубаночка" Краснодар, Росія), Тетяна Чорна ("Росіянка" Червоноармійськ, Росія).

Нападаючі: Дарина Апанащенко, Ольга Бойченко (обидві - "Звєзда-2005"), Юлія Корнієвець, Оксана Яковишин (усі - "Легенда"), Світлана Фришко ("Житлобуд-1").

Коментарі ()