Головне

Ярославський пожалівся до Генпрокуратури на Суркіса

28.09.2010 15:01 827 0

Харківський "Металіст " звернувся до Генпрокуратури України з проханням зайнятися справою щодо так званого "договірного" матчу проти львівських "Карпат ".

Про це заявив президент клубу Олександр Ярославський на прес-конференції, присвяченій оголошенню офіційної позиції "Металіста", повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"Згідно рішення харківської прокуратури все вказує на те, що передачі грошових засобів спортивним директором клубу Євгеном Красніковим футболісту "Карпат"Лащенкову не було. Як можна заводити кримінальну справу, якщо не було самої події? ", - зазначив Ярославський.

Президенту "Металіста" незрозуміло, навіщо КДК ФФУ повністю ігнорував висновок харківської прокуратури, затверджений судом Харкова.

"Від слухання апеляційного комітету ми нічого не чекаємо. Там працюють люди, котрі є службовцями юридичної компанії, заснованої братами Суркісами. Через це ми відправили 27 вересня звернення за роз'ясненням ситуації у ФФУ та надіслали копію цього звернення в УЄФА. Вважаю, що з цією справою має розбиратися Генеральна прокуратура. Ми направили туди звернення з більш, ніж 100 висловлюваннями чиновників ФФУ, котрі дискредитували наш клуб та псували його імідж", - сказав він.

"Все це - свавілля. Ми розуміємо його причини. Це спроби власників київського "Динамо", котрі мають певні важелі, використати ситуацію та відсунути нас від участі в Лізі Чемпіонів та Лізі Європи. Ми будемо всіма законними способами захищати нашу гідність. У європейській практиці такими справами займаються прокуратура та поліція. Я не вірю у позитивний результат слухання в ФФУ. Вони намагаються нам сказати "сидіть тихо, бо отримаєте від Європи ще більший штраф". Ми цього робити не будемо, наша мета - встановити істину", - сказав президент клубу.

На питання чи не пора змінювати керівництво ФФУ Ярославський відповів, що йому не дуже подобається те, чим він займається, тому не хоче.

"Хотілося б зрозуміти роль спостерігача від УЄФА, що був на засіданні, де нам винесли вирок. Людину з УЄФА, котра займалася аналогічною справою щодо нібито "договірної" гри у Кубку УЄФА між "Баварією" та "Зенітом" нещодавно було звільнено", - натякнув хазяїн "Металіста".

"Третьою силою" в українському футболі нам заважає стати тиск, що чинять на нас. Від мене вимагають звільнити Краснікова, а якби не він, то, наприклад, Тайсона купив би інший клуб", - сказав Ярославський.

Коментарі ()