Головне

Калініченко: Не скажу, що відставка Безсонова стала несподіванкою

21.09.2010 23:45 582 0
Калініченко: Не скажу, що відставка Безсонова стала несподіванкою

Провідний гравець дніпропетровського "Дніпра" Максим Калініченко дав досить велике інтерв'ю офіційному сайту клуба. Частину розмови, присвячену нещодавній відставці тренера команди Володимира Безсонова, ми пропонуємо вашій увазі.

- Максиме, банальне, але необхідне у таких випадках питання. Наскільки несподіваною стала відставка Володимира Безсонова?

- Банальною буде і відповідь. Коли трапляється подібне, як правило, це або очікується, або витає в повітрі. Так що, чесно кажучи, не скажу, що відставка стала несподіванкою. Але в будь-якому випадку приємного в цьому мало.

- Ти на своєму віку пережив уже чимало змін тренерів. Такі події насправді, як вважають багато спостерігачів, сприяють сплеску команди?

- Будь-яка зміна тягне за собою певні зміни, тому що все буде по-іншому. Один тренер пішов, і керувати процесом тепер буде інша людина. І навіть якщо її світогляд близький до попереднього наставнику, все одно новий тренер привнесе щось своє, щось нове. Це очікується, і це ми вже відчули. Словом, звичайно, це емоційний струс.

- Які нововведення вже з'явилися?

- Важко це сформулювати. У Вадима Миколайовича тренувальний процес трохи відрізняється від того, що був у Володимира Васильовича.

- Ви, гравці, сприймаєте Тищенко як тимчасового наставника або як тренера, який може продовжити роботу з командою і в подальшому?

- Може, це прозвучить банально, але все залежить від нас. Особисто я ставлюся до Вадима Миколайовича з великою повагою. Дуже давно його знаю як порядну людину і хорошого тренера. Все буде вирішуватися на полі, а також, зрозуміло, керівництвом клубу. Наша справа - грати.

- Кажуть, що виграє команда, а програє тренер. Наскільки це відповідає істині у випадку з невдачами "Дніпра" в останніх матчах?

- Винні всі. Не буває так, що тренер все робить правильно, а футболісти виходять на поле і постійно помиляються. Так само як і навпаки. Десь були тренерські прорахунки, десь гравці припустилися грубих помилок. Не забувайте і про те, що у нас були кадрові проблеми. За ці десять матчів чемпіонату ми, здається, жодного разу не зіграли одним стартовим складом. Весь час відбувалися пертурбації, і, можливо, в цьому теж криється одна з причин спаду. Адже минулий сезон ми відіграли практично одним складом, і явних провалів не було.

Важко аналізувати. Сталося вже, як сталося. Починається новий етап в житті команди. Не хочеться лише допустити втрати, що завадять нам поборотися за високі місця в чемпіонаті і за Кубок України.

- Незважаючи на лише одну перемогу в останніх п'яти матчах чемпіонату, "Дніпро" продовжує знаходитися недалеко від вершини турнірної таблиці ...

- І у нас є шанси туди знову піднятися. Не здобули б ми п'ять перемог на старті при дуже хорошій грі, як мені здається, може, ми і не говорили б зараз про це. Ці перемоги не були випадковими - ми їх здобули досить впевнено. Але потім щось надломилося. Плюс психологічним ударом по команді став виліт з Ліги Європи.

Нічого не втрачено. Сезон тільки почався. Єдине, звичайно, не повернеш вже Лігу Європи. Якби з Ліги чемпіонів вилетіли в Лігу Європи, було б не так боляче. А так, залишилися без єврокубків. Тепер потрібно зосередитися на двох турнірах, що залишилися, чіплятися за них і повністю, віддаватися їм.

Коментарі ()