Головне

Перебудова по-Газзаєву або назад в минуле

01.09.2010 10:44 339 0
Перебудова по-Газзаєву або назад в минуле

Після поразки київського "Динамо" від "Аякса" у кваліфікації Ліги чемпіонів усі очікували звільнення головного тренера столичного клубу Валерія Газзаєва. Але така очевидна відставка не відбулася. Відсутність гри і "проліт" над головним турніром футбольної Європи, виявився для власників клубу замалим провалом.

Відразу після гри з "Аяксом" президент "Динамо" Ігор Суркіс вимучив із себе фразу: "Газзаєв залишається". Чому, як так може бути, і як будемо грати далі, власник команди не пояснив. Роздруківка короткого спіча Суркіса відбулася лише після кволої перемоги "Динамо" над "Кривбасом" у 8 турі чемпіонату України.

Виявляється, що Суркіс-молодший вже давно побачив перебудову в київському "Динамо", яку розпочав Валерій Газзаєв, але мовчав як партизан, бо йому краще все помітно із середини команди...

За словами Суркіса, Газзаєв випускає в основі "Динамо" аж сімох українців, і це його заслуга. Дозвольте не погодитися з президентом клубу, але про все по порядку.
 
Те що власник клубу називає словосполученням перебудова команди, серед уболівальником чомусь має зовсім інше значення - "занепад", "ганебна гра", "скільки можна терпіти це" і так далі.. До того ж, чомусь слово "перебудова", як машина часу, відразу переправляє в часи Михайло Горбачова. Тоді його перебудова для СРСР закінчилася трагічно для країни, вона просто зникла. Хоча після зникнення Раднського Союзу і стала незалежною країна Україна.

Не віриться, щоб перебудова київського "Динамо" за системою Газзаєва, призведе до зникнення команди, але поліпшення гри команди поки і годі очікувати. До Газзаєва творити київське "Динамо" намагалися багато тренерів. Але після смерті Валерія Лобановського команда заграла у свій футбол лише при Юрія Сьоміну. Так, саме російський фахівець, а не "динамівці" Михайличенко, Буряк, Сабо, Дем`яненко, зумів вивести команду на більш якісний рівень гри. Але Сьоміну не вистачило часу. Так  склалося, що йому варто було йти в "Локомотив", а власники клубу звернули погляд на Валерія Газзаєва, який на той час був безробітний.   
 
Прихід Газзаєва розпочався з реформ у команді. Були куплені бразильці Маграо, Алймеда, пізніше малозрозумілий гравець Попов, який лише може, що фолити і залякувати суперника страшним виразом обличчя. Були продані українці Мандзюк, Кравченко, Морозюк, Допілка. Саме цих гравців підпускав до основи ще Юрій Сьомін, але вони виявилися не потрібні Газзаєву.

Тепер, що стосується сімох українців у складі при Газзаєву. Варто нагадати, що Зозуля, Ярмоленко, Мілевський грали в основі ще при Сьоміну. А якщо пригадати ще й Алієва, який був проданий у "Локомотив" за вказівкою осетинського тренера, то українців у складі "Динамо" при Сьоміну було не менше.

Чомусь ніхто не згадує, що саме Газзаєв віддав в оренду в ЦСКА Гільєрме, який на той час прийшов у "Динамо" і почав забивати. Газзаєву бразильський форвард, як і Алієв не підійшов, але в ЦСКА він став одним з кращих бомбардирів.

Якщо ці всі рокировки Газааєва зі складом називаються перебудою "Динамо", то користуючись шаховим терміном, незабаром клуб буде поставлений в патову ситуацію, коли нічим буде ходити при своєму ході...

Коментарі ()