Головне

Ахметов не відпустить Луческу тренувати збірну України

31.08.2010 10:49 257 0

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов не відпустить Мірча Луческу тренувати національну збірну України.

Про це в коментарі "Сегодня спорт" розповів генеральний директор клубу Сергій Палкін.

"Я вам висловлю свою особисту думку. Відразу була допущена стратегічна помилка, коли тренер поєднує дві посади. Не може так бути, що поки тренер перебуває на клубній базі, у нього один начальник - президент клубу, а як тільки він базу залишив, у нього вже інший начальник - голова федерації.

Рано чи пізно виникне конфлікт інтересів. Для будь-якого тренера його клуб однаково залишиться на першому місці. Для збірной ж потрібний тренер, який буде конкретно займатися тільки збірною, не відволікаючись ні на що. Інакше користі не буде ні там, ні там. Тому наш президент не погодиться, щоб Луческу сполучав дві посади.

Свіжий практичний приклад - до добра це не приводить... По-моєму, набагато розумніше визначитися з незалежним головним тренером збірної, укласти з ним дворічний контракт, і нехай людина спокійно працює до чемпіонату Європи й показує результати. А так у голові в тренера завжди буде подвійність: не вийде в збірній, повернуся в клуб. А маючи одне місце роботи - у збірній, людина буде дорожити й посадою, і репутацією, й іменем", - сказав Палкін.

Коментарі ()