Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" здобув не надто переконливу перемогу над "Іллічівцем". ВІДЕО

29.08.2010 21:10 471 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" здобув не надто переконливу перемогу над "Іллічівцем". ВІДЕО

В останніх матчах улюбленим рахунком донецького "Шахтаря" стає мінімальна суха перемога. І не завжди такі перемоги є переконливими. Спочатку "Карпати" досить пристойно протистояли підопічним Луческу на "Донбас Арені". Згодом "гірники" здобули важкі три очки у Луцьку. Тепер от донбаське дербі з "Іллічівцем".

Єдине, що можна зазначити - чинний чемпіон не досить активно розпочинає матчі, намагаючись розіграти комбінації до вірного. А от під кінець першого тайму "Шахтар" не дає суперникам вийти з власної половини поля, а іноді - власного штрафного майданчика. Якщо і це не приносить результат, то донеччани обов'язково продовжують такий ритм на початку другої половини.

Чи вистачить "Шахтаря" грати у такий спосіб усі дев'яносто хвилин, наразі сказати не можна. Не було прикладу. Але було б цікаво поглянути. А відразу після взяття воріт підопічні Луческу відходять назад, збивають темп, надаючи можливість поатакувати супернику. Самі ж у ці хвилини грають на контратаках.

"Іллічівець" у звітному поєдинку відіграв досить непогано. Другий поверх у своєму штрафному майданчику маріупольці не програвали, а на вістрі Ярошенко й Антонов створювали проблеми захисту господарів. Припустилися помилки гості одного разу, коли оборона дала пробити Вілліану. Не зміг допомогти команді у даному епізоді й Бажан.

Воротар безумовно був найкращим у складі "Іллічівця". Бажан врятував свою команду, як мінімум, у чотирьох-п'яти епізодах. Пригадуються виходи майже один в один Віллана та Кости. В інших же моментах неточними були вже самі гравці "Шахтаря", як то було на 35-ій хвилині, коли Едуардо не влучив у ворота.

Команди йдуть на двотижневу перерву, пов'язану з матчами збірних. Після цього "Шахтарю" належить зіграти матч чемпіонату, а через кілька днів старт у Лізі Чемпіонів. Сподіватимемося, що до того часу відновиться Чигринський, який травмувався у даному матчі та був замінений у першому таймі.

Коментарі ()