Головне

Маркевич: На Суркіса "надавили", щоб він призначив мене тренером збірної

25.08.2010 22:20 455 0

Екс-наставник збірної України Мирон Маркевич вважає, що президент ФФУ Григорій Григорій із самого початку не хотів бачити його на посаді головного тренера синьо-жовтих.

"Які брати Суркіси, знають багато з людей, і близькі їх друзі, і просто товариші. Як призначали мене на посаду головного тренера збірної, теж знають багато, у тому числі вболівальники. Якщо чесно, то Григорій Суркіс не бажав бачити мене біля керма збірної.

Це потім, коли на нього "надавили" зверху, він дав згоду й після підписання всіх договорів потис мені руку. Але по його погляду я почував, що це фальш.

А потім закрутили справу з "договірним" матчем між "Металістом" і "Карпатами". Який "договорняк", коли результат тієї гри не грав ніякої ролі?! Звичайна календарна зустріч. Футболіст, що виступив з такою заявою, зробив це не зі своєї волі й не за своїм переконанням, його просто змусили, тому що комедія, що розігралася, вигідна деяким чиновникам. У першу чергу - Григорію Суркісу і його "виконавцям". Хіба в нас не було інших "договорняков"? А суддівство яке в нас?

Після того рішення я зателефонував главі КДК Стефану Решко, запитав: "Стефан, що ж ви в такий спосіб вирішили "наїхати" на "Металіст", розіграли такий спектакль?" А він мені: "Це ми ще з розумінням віднеслися до вас, до керівництва "Карпат". Треба було відправити вас у першу лігу. А так лише пожурили, зняли по 9 очок в поточному чемпіонаті. Надолужите втрачене". Така от відповідь... Просто Решко і йому подібні готові виконувати будь-які, часом маревні, вказівки Григорія Суркіса, - цитує Маркевича donbass.ua.

Але Маркевич впевнений, що він ще дасть бій своїм кривдникам.

"У мене боєздатна команда, і це показала гра з кіпріотами. Мене підтримує президент "Металіста" Олександр Ярославський, мені співчувають сотні тисяч уболівальників України, перед якими моя совість чиста.

Я ще покаджу їм, хто такий Маркевич. Треба спільними зусиллями вирішувати наболілі проблеми, розуміти один одного, а не бути корупціонерами".

Коментарі ()