Головне

Ліга Європи. "Карпати" на останній хвилині вирвали путівку у груповий етап

26.08.2010 23:58 1541 0
Ліга Європи. "Карпати" на останній хвилині вирвали путівку у груповий етап

Відразу пригадується легендарний фінал Ліги Чемпіонів сезону-1998/99. Тоді, нагадаю, "Манчестер Юнайтед" програвав "Баварії" із шостої хвилини. Оттмар Хітцфельд, передчуваючи перемогу, в останні хвилини замінив лідерів мюнхенського клубу - Лотара Маттеуса та Маріо Баслера. А Фергюсон відповів виходами Шерінгема та Сульшера. І саме ці двоє на 91-ій і 93-ій хвилинах принесли "червоним дияволам" кубок Чемпіонів.

"Карпатам" у домашньому поєдинку проти турецького "Галатасарая" було ще важче. Львів'яни не пропустили на перших хвилинах. Більш-менш добре грали у захисті та нападі. Створити небезпечні моменти лінія захисту українського клубу туркам не давала. Одного разу лише був провал.

І провал цей стався на першій компенсованій хвилині до другого тайму. Захисники "Карпат" провалилися при створенні штучного оффсайду, ще й Мілошевіч впав, і Йілмаз вийшов на Тлумака. Дуель у турка голкіперу виграти не вдалося.

На цьому, здалося, що все - казка для "Карпат" завершена... Але не тут то було! Львів'ян погнали вперед рідні трибуни, які заповнили стадіон майже на сто відсотків. І за хвилину до завершення поєдинку, через дві хвилини після першого голу, проходить довгий пас на Худоб'яка. Балта, який боровся з Ігорем, невдало підставив плече, а Худоб'як дограв епізод до кінця. Він уже на лінії дістав дістав м'яч і віддав точно на Федецького!

Чи потрібно карати Артема за те, як він святкував взяття воріт? Я вважаю, що не варто. Такі емоції бувають чи не двічі-тричі у житті. Після такого моменту ти вже майже нічого не розумієш - адреналін зашкалює просто. І, звичайно, потрібно відзначити Худоб'яка. Дограв він до кінця!

Окремо стоїть вилучення Кузнецова... За що його вилучили, знає тільки арбітр. Так, він розсік брову чи лоб (не роздивлявся) Алі Турану. Але ж де там була відразу червона? У німецького рефері була інша думка щодо цього.

А, загалом, вітання "Карпатам". Чотири наші команди продовжують боротьбу у єврокубках. Гуляй, Львів! Гуляй, Україно!

Коментарі ()