Головне

Ліга Європи. "Карпати" втримали нічию у Стамбулі

19.08.2010 23:23 1202 0
Ліга Європи. "Карпати" втримали нічию у Стамбулі

У Туреччині явно недооцінили львівські "Карпати". Жодним іншим чином пояснити те, як грав "Галатасарай" у першому таймі пояснити дуже важко. Так, турецькі ЗМІ писали, що стамбульському клубу до своєї найкращої форми ще дуже далеко. У дечому вони мали рацію.

Наприклад, як і писали турецькі журналісти, голкіпер Айкут Ерчетін відіграв досить невдало. Але нагадайте хоча б одного воротаря з Туреччини за останні десять років, який би не провалювався, як мінімум, двічі за гру. Ерчетін, який народився у Німеччині, за майже вісім років у "Галатасараї" відіграв менше 50-ти поєдинків. Тобто, маловато, але ж...

А от у чому колеги з Туреччини помилилися, так це у травмі Мілана Бароша. Вони не прогнозували його виходу через пошкодження ноги. Як ми побачили, чех зробив дубль. І якщо це за тих умов, що він був травмований, то можна тільки собі уявити, як цей нападник грає, коли у формі.

"Карпатам" же відверто не вистачило єврокубкового досвіду, щоб зберегти перевагу. І добре, що львів'яни на останніх хвилинах не програли, адже моменти у турків для цього були. І стійка, і сейв Тлумака. При цьому український клуб мав шанси вирвати перемогу. Будь точнішим Батіста чи Худоб'як, або більш добрішими їхні партнери у виходах три в два тощо. Знову ж повертаємося до досвіду.

Господарі впевнено тримали ініціативу у перші хвилини, не створивши нічого небезпечного біля воріт львів'ян. А потім "Карпати" подумали, чому б і собі не поатакувати. Пішли в атаку і відразу забили, пішли ще - і вдруге відзначилися. Щоправда, після перерви стали утримувати рахунок... Чим скористалися розлючені турки.

Загалом, підопічні Кононова тепер мають більше шансів на вихід у груповий раунд Ліги Європи. У цьому їм мають допомогти два м'ячі на виїзді, а також, сподіваємося, підтримка вболівальників на рідній "Україні". Головне - не відіграти так, як у другому таймі у Стамбулі.

Коментарі ()