Головне

Байєр - Таврія - 3:0: На матч-відповідь німці їдуть відпочивати

19.08.2010 18:15 1054 0
Байєр - Таврія - 3:0: На матч-відповідь німці їдуть відпочивати

Завдання "Таврії" у першому матчі з "Байєром" було простим: не програти з таким рахунком, який перетворив би гру-відповідь на формальність. Та три пропущені м'ячі і фантастичне невезіння в атакувальних діях змушують дійти висновку, що в Крим "аспіринові" поїдуть ніжитися на сонечку і куштувати місцеві фрукти.

Що таке "швидкий гол" розумієш саме на прикладі таких матчів. Не всі ще встигли навіть увімкнути телевізор чи відкоркувати пляшку пива, як Кіслінг заробив кутовий - секунді на 20-й! - а Кадлец пробив Постранського. 1:0, багатообіцяючий початок.

До кінця першої двадцятихвилинки "Таврія" все ж відвела гру від своїх воріт, отямившись від такого старту в єврокубках. Та поки захисники відпрацьовували в обороні, у нападників з шансами було не густо. Щойно Ковпак із Любеновічем намагалися бодай перетнути центральну лінію, як їх оточували гравці суперника, а партнери не встигали підключитися до атаки.

Розніжений відсутністю змагальної практики "Байер" дещо ліниво і незібрано ганяв м'яч увесь матч. Тільки реакція Постранського та той факт, що "фармацевти" грали тільки перший офіційний матч у сезоні, не дозволили рахунку стати непристойним.

"Таврії" вперто не щастило. В ті нечасті моменти, коли її футболісти все ж добігали до володінь Адлера, їм не вистачало якихось міліметрів, щоб забити такий необхідний гостьовий гол. То Ковпак не дотягнеться на якусь крихту до м'яча, щоб відправити його в ворота після прострілу, то Адлер зніме круглого просто з голови Монахова.

А потім - після перерви - на поле вийшов німецький Шевченко. В тому сенсі, що Мікаель Баллак після гарної кар'єрі в топ-клубі також повернувся до рідних пенатів. Дебют вийшов таким, що запам'ятався. З перших хвилин після появи Баллака на полі його прізвище було в топі згадувань у коментарі подій на полі. Старання досвідченого бійця не минули дарма.

Другий гол забили теж одразу після кутового - Кадлец переграв Леандро, бідолашний Постранський тільки провів м'яч поглядом. А потім - Баллак відзначив повернення до "Байєра" голом у доданий час з пенальті. Це Гоменюк не стримався і сфолив на Кіслінгу, який за кілька хвилин до того забив із офсайду.

Тренер сімферопольців Сергій Пучков побачив, що з "Байєром" можна грати, - так він принаймні сказав на післяматчевій прес-конференції. У команди є ще тиждень на підготовку, але очікувати дива для української команди в цій парі - завдання для дуже радикальних оптимістів.

Коментарі ()