Головне

Ляпас від команди Павлова для "Динамо"

14.08.2010 20:51 885 0
Ляпас від команди Павлова для "Динамо"

"Динамо" провалює останню гру напередодні матчу Ліги чемпіонів.

Можна було легко передбачити, що кияни за три дні до зустрічі в євротурнірі не будуть лягати кістьми на полі в чемпіонаті України. Хоча Газзаєву не позаздриш: лідери тільки-но повернулися зі збірних, матч з "Ворсклою", одразу ж матч із "Аяксом" - важко стриматися, щоб не дати бойовим силам перепочити.

Головний тренер національної збірної Мирон Маркевич виконав обіцянку і ненадовго заграв представників "Динамо" в матчі з Нідерландами. Але й того вистачило, щоб Шевченко знову полетів до Німеччини лікувати спину, а Мілевський за 84 хвилині на полі нічим особливо корисним не запам'ятався.

Зате протягом усієї гри активно діяв Олег Гусєв: поновившись після травми, сумчанин знову демонструє той рівень, за який його заслужено називають зіркою "Динамо". Неоднозначно ж поки що виглядає новачок Бертольйо: він вразив глядачів наприкінці першого тайму, обігравши весь захист полтавчан, але не перегравши голкіпера; а в той же час нічого конкретного біля воріт Долганського створено не було.

Знайти, за що похвалити чи посварити кожного гравця цього матчу, - не надто складне завдання. Інша справа - зустріч загалом. Керівництво Прем'єр-ліги продовжує експерименти над футболістами: спробуйте-но побігати півтори години за температури повітря далеееко за 30 градусів. Тож цілком справедливо, що перший тайм гравці обох команд звикали до сауни, в умовах якої їм довелося бігати всі 90 хвилин.

Терпіння прихильників футболу було нагороджене на початку другої половини матчу. Досвідчений Василь Сачко виявився спритнішим за Бетао і спокійно відправив м'яч у ворота Бойка. "Динамо" - навдивовижу! - не розклеїлося і зусиллями Алмейди поновило рівновагу вже за кілька хвилин. Попереду було ще 40 хвилин гри.

Трошки поштовхавшись в центрі поля та на підходах до штрафних майданчиків, футболісти вирішили все ж дограти в футбол. Краще виходило у "Ворскли".

Полтавська команда лишень вдруге в історії перемогла киян. Перемогла дуже вчасно. Можливо, саме ця зустріч стане своєрідною "Грою з "Дрогедою", як то було два роки тому. Пам'ятаєте? "Динамо" тоді ледь-ледь переграло скромний ірландський клуб, а в результаті закінчило євросезон тільки в травні наступного року в півфіналі Кубку УЄФА. Подібний холодний душ необхідний усім командам-грандам, до яких себе - без сумніву - зараховує "Динамо".

Футболісти "Динамо" відмовилися коментувати матч, а Валерій Георгійович Газзаєв провів одну з найкоротших післяматчевих прес-конференцій. Ось тільки дивною виглядає претензія очільника киян щодо суддівства. Єдиний момент, щодо якого були питання, - атака у виконанні Гусєва з Бертольйо, зупинена через офсайд. У запалі боротьби сантиметри поля, звісно, ніхто не виміряює, але рішення судді було остаточним і оскарженню не підлягало. Та невже подібний епізод може перекреслити всю гру команди, на чолі якої тренер, що обіцяв виграти Лігу чемпіонів?

"Ворскла" продемонструвала, що недарма зараз (нехай тур ще не дограли до кінця) займає другу стрічку в таблиці. Ще кілька матчів "на характері" - і чом би не замахнутися на мету "бути в підсумку вище "Динамо"?

А "Динамо"... У вівторок, 17 серпня, та за тиждень - після матчу-відповіді з "Аяксом", вболівальники отримають відповіді на багато питань. І питання ці - не з найприємніших для гравців та тренера.

Коментарі ()