Головне

Стадіон "Старт" продали для забудови під багатоповерхівки?

09.08.2010 11:17 121 0

У Києві проданий стадіон "Старт". Стадіон приватизований юридичною особою за 10 млн. грн.

Про це повідомляє svdevelopment.com.

Площа землі, що належить стадіону - більш 4- х гектарів. На думку аналітика компанії SV Development Сергія Костицького, ринкова вартість сотки землі в центрі Києва коливається в межах 15-40 тис. дол/сотку.

"Можна говорити про те, що об'єкт (стадіон - ред.) продали по заниженій вартості, близько 3,2 тис. дол за сотку", - пояснив він.

Фонд держмайна ініціював приватизацію стадіону зі збереженням профілю діяльності об'єкта й обов'язковою реконструкцією стадіону. Але в травні 2010 р. приватизація була припинена. У фонді аргументували це тим, що приватизацію призупинили "для зняття соціальної напруги". Пізніше у відомстві знову повернулися до питання приватизації "Старту".

Головною мотивацією продажу називалася фінансова проблема. Чиновники заявляли, що фінансування на утримання і реконструкцію цього спортивного комплексу державою не передбачене й не планується. Крім того, на їхню думку, стадіон не задовольняє потреби відвідувачів, оскільки не відповідає сучасним вимогам.

Після повідомлення про приватизацію стадіону з'явилася інформація, що стадіон "Старт" може перетворитися в будівельний майданчик, а згодом - і на закриту територію для багатих клієнтів.

Коментарі ()