Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" здобув вольову перемогу над "Арсеналом"

30.07.2010 20:22 731 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" здобув вольову перемогу над "Арсеналом"

Звітний матч фактично завершився на 47-ій хвилині, коли Адріано довів перевагу своєї команди до двох м'ячів. Після цього взяття воріт "Шахтар" спокійно контролював гру та довів справу до логічного завершення.

А розпочиналося все для київського "Арсенала" досить нормально. "Каноніри" не стали збиватися біля власного штрафного майданчика, а намагалися створити моменти і біля воріт суперника. У перші хвилини господарям навіть вдавалося більше тримати м'яч. Перший небезпечний епізод виник на 7-ій хвилині, коли Срна помилився у воротарському Пятова, віддавши пас на Мазілу. Проте румунський нападник влучити у ворота не зміг.

"Шахтар" відповів ударом здалеку Хюбшмана, який Рева, попри сонце, відбив. Згодом Фернандіньо головою відправив м'яч у руки воротарю. Ближче до середини тайму донеччани взагалі повністю перехопили ініціативу.

Перехопили й отримали м'яч у власні ворота. Симоненко боровся із суперниками, а потім вирішив пробити метрів з 30-ти. Пятов виявився не готовим до такого розвитку подій і дістати м'яча не зумів. "Шахтар" занервував, наслідок чому жовта картка Срни. З 33-ої хвилини до 40-ої м'яч тричі побував у сітці воріт Віталія Реви. Та кожного разу перед тим лунав свисток арбітра.

За правилами гості забили на 44-ій хвилині. Рац прострілив зліва, а Дуглас Коста з другої спроби переправив м'яч у ворота. А у компенсований час поблизу штрафного майданчика сфолили на Срні (Симоненко, здається). Дуглас оформив дубль фантастичним ударом у дальню дев'ятку.

Відразу після вищезгаданого третього голу "Арсенал" ще мав шанс на інтигу у поєдинку. Спочатку Пятов врятував "Шахтар" після удару Мазілу, а потім Рац виніс м'яч з лінії, коли головою пробив Шоава. Більше особливих моментів у "канонірів" не було, а "гірники" спокійно довели гру до перемоги, хоча могли збільшувати рахунок.

Таким чином, "Шахтар" тимчасово вийшов в одноосібні лідери. Потіснити донеччан можуть лише "Дніпро" та "Динамо", якщо виграють свої матчі.

"Арсенал" (Київ) - "Шахтар" (Донецьк) 1:3 (1:2) 

Голи: 1:0 - Симоненко (31), 1:1 - Коста (44), 1:2 - Коста (45+3), 1:3 - Адріано (47)

"Арсенал": Рева, Симоненко, Шершун, Шоава, Мазілу, Старгородський (Лукша, 75), Шацьких, Богданов (Хомин, 73), Бартуловіч (Міколюнас, 70), Грицай, Єщенко

"Шахтар": Пятов, Хюбшман (Степаненко, 57), Фернандіньо, Адріано (Кравченко, 66), Вілліан, Коста, Гладкий (Агахова, 57), Рац, Чигринський, Іщенко, Срна

Попередження: Чигринський (27), Срна (37), Адріано (56).

Коментарі ()