Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" взяло першу перемогу у сезоні

17.07.2010 21:50 839 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" взяло першу перемогу у сезоні

Щоб хоча б призупинити критику преси і вболівальників на адресу команди і Валерія Газзаєва особисто, віце-чемпіони України у першому домашньому поєдинку мали зіграти більш ніж впевнено.

Все так і сталося у матчі проти чинного володаря Кубку, окрім рахунку на табло. Власне, як зізнався після матчу наставник кримчан Сергій Пучков, він відпрацьовував виїзний варіант гри у Лізі Європи, а тому, де-факто, дозволив киянам грати у свою гру.

Можливо, 11 гравців у захисті і стануть для "Таврії" такою собі чарівною паличкою у Європі, однак на українських теренах така тактика не відзначається результативністю. Насамперед через відсутність гравця, який би міг точно віддати останній пас під час швидких контратак.

"Динамо", яке могло і мало вигравати з більшим рахунком, відчуває проблеми не лише в атаці при масованій обороні суперника, але і з крайніми захисниками та концентрацією гравців середини поля. Саме через банальну "обрізку" біля центрального кола Ідахор вийшов сам на сам з нервовим у цьому матчі Бойком, і спокійно відправив м'яч у дальній кут.

Але до цього кияни вже двічі "розписалися" у воротах Постранського. Та і гріх не забивати, коли воротар суперника сам пропускає м'яч у ворота після удару Романа Єрьоменка, а Корнєв заплутує ноги активному Шевченку після прориву до карної зони. За три хвилини гол і одинадцятиметровий - здавалося гра у киян в кишені.

Однак до кінця матчу, попри усі старання столичного гранду і власні помилки, Постранський зумів вберегти ворота від ще одного візиту "джабулані".

Головним двигуном динамівської атаки став Андрій Шевченко, який перебуває у найкращій формі після повернення до "Динамо". Продовжував марнувати моменти вічно молодий Ярмоленко і справді молодий Гармаш - разом з Мілевський вони могли вдруге після "Шахтаря" "накидати шайб" за комір кримчанам. А так, мінімальна і цілком заслужена перемога киян на тлі надзвичайно важкої київської спеки.

Коментарі ()