Головне

Бандурко: Колліна чітко висловився: поєдинки чемпіонату повинні обслуговувати місцеві судді

13.07.2010 15:37 414 0
П'єрлуїджі Колліна виступає за те, щоб поєдинки внутрішнього чемпіонату обслуговували місцеві судді.

Про це заявив перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, пишуть "Киевские ведомости".

"Що стосується залучення іноземних арбітрів на матчі національного чемпіонату, то Колліна чітко висловився: поєдинки внутрішнього чемпіонату повинні обслуговувати місцеві судді", - сказав він.

За словами заступника керівника ФФУ, італійський фахівець за короткий відрізок часу має створити систему якісного арбітражу та підготовки нових рефері.

"Одним з його пріоритетів є дотримання принципу незалежності арбітрів від клубів, ліг і федерації", - додав Бандурко.

"Запрошення Колліни і є той крок федерації, який необхідний був нашим рефері. П'єрлуїджі висловив думку про те, що двох-чотирьох зборів для підготовки та тестування арбітрів явно недостатньо. Необхідний щотижневий контроль за фізичним станом суддів", - зазначив віце-президент.

На його думку, для початку в комітеті арбітрів потрібні тренер з фізпідготовки, програми для рефері і їх асистентів, і техніка, що фіксує результати.

Як розповів Бандруко, Колліна разом з комісією комітету арбітрів буде призначати суддів на поєдинки, визначати оцінки, - "тобто повністю відповідати за арбітраж".

"Часу, досвіду й авторитету у нього на це вистачить", - наголосив заступник Григорія Суркіса.

"Також ми хочемо разом з керівниками ПЛ зібрати головних тренерів (їх помічників) і капітанів команд, щоб вони зустрілися з новим куратором і вислухали його бачення арбітражу та окремих методик у наступному чемпіонаті", - підсумував він.

Коментарі ()