Головне

"Шахтар" громить "Таврію" і виграє Суперкубок України

04.07.2010 22:42 591 0
"Шахтар" громить "Таврію" і виграє Суперкубок України

Донецький "Шахтар" легко і красиво виграв Суперкубок України, обігравши сімферопольську "Таврію" з рахунком 7:1. Кримська команда спробувала зіграти з "гірниками" у відкритий і видовищний футбол і в результаті отримала ганебний результат.

Для "Шахтаря" гра на Суперкубок була схожа на контрольний матч перед початком нового сезону.  "Таврія" також намагалася підтримувати темп гри підопічних Мірча Луческу, але це в них це не вийшло...

Захист кримської команди розсипався після швидких атак бразильського квартету Жадсон-Коста-Фернандіньо-Вілліан. Вже на 2 хвилині удар в один дотик Гладкого після пасу на метрів 50 від Ракицького, і рахунок у грі вже відкритий.

"Таврія" доволі швидко відігралася, хоча, здається, гол Фещука був забитий із офсайду.  Гол у відповідь "Тавірії" став лише подразником для "Шахтаря", який зумів забити ще шість м`ячів у ворота Максима Старцева.

"Таврія" ж має дякувати саме своєму голкіперу, що не програла у цій грі з двозначним рахунком. А більшість же голів у ворота "Таврії" можна записати на жалюгідну гру захисників кримської команди. Те ж саме стосується і тактики на цю гру їх головного тренера Сергія Пучкова, який не міг дозволити своїм підопічним грати із "Шахтарем" в авантюрний футбол. Які це має наслідки, можна було спостерігати на табло після фінального свистка.

Звичайно, для глядачів цей матч був цікавим. Але є інший бік медалі. "Таврія" буде стартувати як володар Кубка України в Лізі Європи. З такою ж грою команда з Крима має усі шанси провести в єврокубках аж два матчі.

"Шахтар" у поєдинку на Суперкубок України показав, що гравці знаходяться в доволі непоганій фізичній формі як на початок сезону, і схоже, будуть ще додавати.

Любителям футболу, які звикли до матчів на Суперкубок України між "Шахтарем" та "Динамо" доводиться констатувати, що якщо в цьому матчі не сходяться два гранди українського футболу, то гра перетворюється на шоу одного актора. Виключенням був лише минулорічний розіграш трофею, коли "Динамо" у серії пенальті здолало "Ворсклу".

"Шахтар" же здобув свій перший приз сезону і заробив 100 тисяч доларів призових, і з гарним настроєм може готуватися до старту Прем`єр-Ліги.

"Шахтар" - "Таврія" - 7:1 (2:1)

Голи: 1:0 - Гладкий (2), 1:1 - Фещук (32), 2:1 - Жадсон (35), 3:1 - Гладкий (51), 4:1 - Вілліан 67), 5:1 - Луїс Адріано (78), 6:1 - Луїс Адріано (85), 7:1 - Рац (90).

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чижов, Ракицький, Рац, Хюбшман (Степаненко, 58), Фернандіньо, Жадсон (Тейшейра, 69), Вілліан, Коста, Гладкий (Адріано, 70).

"Таврія": Старцев, Кашевський, Корнєв, Ковпак (Ідахор, 61), Монахов, Галюза (Матяж, 46), Любеновіч, Голайдо, Фещук (Гігіадзе, 72), Гуменюк, Курилов.

Попередження: Рац (34), Курилов (41), Хюбшман (46), Коста (65), Ідахор (66), Монахов (81).

Коментарі ()