Головне

Григоришин переоформить "Суми" у власність за кілька днів

01.07.2010 17:22 441 0
За кілька днів процес оформлення документів буде завершений і ФК "Суми" стане приватною власністю російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Про це заявив голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь на прес-конференції, інформує прес-служба ФК "Суми".

"Команда футбольного клубу Суми буде врятована. Ситуація була складна... борги, і вони нажаль ще є на сьогодні в команді. Місто заборгувало цій команді 640 тисяч гривень, без погашення яких команда не зможе увійти до нового сезону", - сказав він.

"Григоришин Костянтин Іванович почав вже перереєстрацію у свою власність і готовий фінансувати команду на протязі нового сезону. Запевняю футболістів, що ви будете врятовані, ваша гра і тренування будуть забезпечені фінансуванням", - додав Чмирь.

За його словами, з Григоришиним все чітко зафіксовано у домовленостях і "за декілька днів ми зможемо вже отримати документи з цього приводу".

"Я особисто сприяв тому, щоб інвестори, мої друзі перерахували як фінансову зворотну допомогу клубу, ці кошти ви вже можете отримати 1 липня. І вже сміливо йти на атестацію та гру в новому сезоні", - зазначив губернатор.

Як повідомив Чмирь, "сьогодні ФК "Суми" ніякого власника не отримав, треба закрити всі борги за минулий сезон, по процедурі все правильно".

"Тобто якщо ми процедуру будемо витримувати і на перше липня вони отримають погашені заборгованості і документи будуть подані до атестаційної комісії. Але я ніяких не бачу причин у відмові, якщо вони будуть відмовлятись, то потрібно підключати всіх і на державному рівні", - пригрозив Чмирь Федерації футболу України.

На думку Чмиря, щоб грати у другій лізі, потрібно від 3 до 4 мільйонів гривень. А якщо ставити завдання переходу в першу лігу, то треба підходити до бар`єру 5-6 мільйонів гривень. "Якщо в прем`єр лігу, то треба ще мати команду дублерів, яка потребує ще більше фінансового навантаження".

Коментарі ()