Головне

Тимощук & "Баварія": Тімо не став своїм у Мюнхені

28.05.2010 10:41 486 0
Тимощук & "Баварія": Тімо не став своїм у Мюнхені

Дебют ще одного українця в Європі торішнього сезону не склався. Тимощук, який влітку перейшов до мюнхенської "Баварії", не став своїм для наставника клубу голландця Ван Гала та для місцевих ЗМІ.

Хоча сезон у "Баварії" розпочався для Тимощука не так і погано. У Бундеслізі з другого туру він переважно виходив в основі, але "чорний кіт" у стосунках між ним і Ван Галем пробіг майже у середині сезону.

У трьох поспіль поєдинках з "Байером" (1:1), "Шальке" (1:1) та "Штутгартом" "Баварія" втратила шість очок. Тимощук у цих іграх відіграв повні матчі і став винним у поразках. Ван Гал почав розповідати, що українець не підходить під його модель гри, і він не конкурент для Марка ван Боммеля, який чудово грає на цій позиції.

У 34 матчах сезону Тимощук зіграв 21 гру. Десять разів Тимощук виходив у стартовому складі, перважно у першій частині сезону. Ще дев`ять разів голландець випускав Тимощука та заміну. Одну гру Тимощук розпочав в основі, але був замінений.

У матчах Бундесліги Тимощук за "Баварію" провів 930 хвилин.

Не склалися стосунки у Тимощука в "Баварії" і з місцевими ЗМІ, які написали, що українець живе на "широку ногу" і цим образили футболіста, який відповів різкою критикою.

Гру "опорника" німці не розуміли, і вимагали від Тімо голів і результативних передач.   

Трансфер Тимощука увійшов до нанейвдаліших переходів у німецькій Бундеслізі за версією Bild і українець ставав героєм лише пародій, а не гри на футбольному полі.

Після Нового року Тимощук міцно сів нам лаву запасних, а Ван Гал досі продовжує заявляти, що Тімо професіонал...

На останній матч сезону голландець не випустив Тимощука навіть на кілька хвилин, коли "Баварія" офіційно святкувала чемпіонство.

Ще до одного завойованого "Баварією" трофею українець виявився причетним на кільках хвилин. У фінанальному матчі Кубку Німеччини з "Вердером" Тимощук вийшов на заміну на 77-ій хвилині.

У Лізі чемпіонів Тимощук і "Баварія" дійшли до фіналу, де українець не зіграв. У груповому турнірі ЛЧ Тимощук відіграв у п`яти матчах. У трьох українець виходив у стартовому складі і грав до фінального свистка, а ще двічі був на заміні.

У вирішальній грі групового турніру з  "Ювентусом" Тимощук навіть забив гол у вже доданий арбітром час. Поки це єдиний м`яч Тимощука за "Баварію" в офіційних матчах.

У чвертьфіналі турніру з "МЮ" Ван Гал дозволив Тимощуку зіграти 3 хвилини. Вже у півфіналі турніру з "Ліоном" українець вийшов на заміну по перерві і на 69-ій віддав результативний пас на Роббена.

Висновок один - початок наступного сезону у "Баварії" для Тимощука небажаний. Улюбленець Ван Гала - Ван Боммел продовжив контракт з мюнхенським клубом і українцю навряд чи варто сподіватися за краще ставлення до своєї персони з боку голландця.

По завершенню сезону авторитетне німецьке видання Kicker поставило Тимощуку оцінку 4.05 бала. Схожі показники у команді мають лише Хаміт Алтинтоп (4.06) та Мірослав Клозе (4.25)

Коментарі ()