Головне

Чигринський: Наступний рік у "Барсі" бачу набагато перспективніше

27.05.2010 19:05 398 0
Захисник збірної України Дмитро Чигринський не збирається йти з каталонської "Барселони" в оренду.

Про це футболіст заявив в інтерв'ю Олександру Гливинському, пише sports.ru.

"Я вже розібрався, що тут до чого. Тому свій наступний рік у "Барсі" бачу набагато перспективніше", - сказав футболіст.

"Добре знаю і розумію партнерів по команді, рівень Прімери. Думаю, що розібрався в принципах гри "Барселони" і загальної концепції команди. Незважаючи на те, що залишився без ігрової практики, я освоїв ці дрібниці, які насправді далеко не дрібниці", - додав він.

За словами Чигринського, це така ситуація, коли необхідно зробити крок назад, щоб здійснити великий прогрес.

На думку футболіста, у "Барсі" не роблять винятків: якщо хочеш грати, повинен прийняти командний принципи, ідеї і мову.

"Десь, мабуть, трохи психологічно себе перенаситив. Було багато важливих речей, які просто не хотів випустити з уваги", - зазначив гравець.

Як розповів захисник збірної, наставник каталонців Хосеп Гвардіола "часто спілкується з усіма, не тільки зі мною". "Є постійний контакт і діалог. Це для мене теж новий момент. Такого підходу і в такій мірі я не мав", - сказав спортсмен.

"Шанс - це пан або пропав. У мене ситуація не така. Я в цьому впевнений. Знаю, як працюю на тренуваннях, а тому впевнений у тому, що буду грати. Час на адаптацію я окремо не відводив. Думав, що все буде набагато легше, але тепер адаптація пройдена", - зазначив Чигринський.

На думку захисника, "Барселона" вклала гроші у нього "не просто так, щоб закрити позицію через травми інших футболістів".

"Якщо б це було питання одного сезону, щоб закрити на якийсь період одну позицію, то в "Барса" не платила б такі гроші. Можливо, тоді закрив би проблемну позицію, а пізніше видужали б травмовані футболісти і питання було б закрито. Але вони думають не тільки сьогоднішнім днем. Виходить, що це - стратегічне придбання", - Чигринський.

Футболіст планує повернутися в команду 10 липня.

Коментарі ()