Головне

Ідея фікс Луческу або румунське ехо Ахметова

13.05.2010 18:12 739 0
Ідея фікс Луческу або румунське ехо Ахметова

Ідеєю провести спільний чемпіонат з футболу України та Росії чомусь перейнявся і наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу.

Про подібне ефемерне сполучення двох чемпіонатів свого часу говорили-балакали з української сторони Суркіс,  Ярославський і Ахметов, а останній найчастіше. З Москви з приводу такого об`єднання висловлювався чомусь лише власник ЦСКА Євгеній Гінер.

Інші представники клубів елітного дивізіону чемпіонату Росії тихенько мовчали, розуміючи, що така група по інтересах малоймовірна і може нашкодити їх клубам.

Причин цьому може бути безліч, і не варто їх перераховувати і це вже зовсім інша історія.

Нову ідею фікс з приводу підвищення рівня національних змагань підняв в інтерв`ю "Спорт-Экспресс" Мірча Луческу. Румунський  тренер "Шахтаря", який за рік два залишить України, і на зароблені гроші поїде відпочивати десь в район Бухареста, вирішив, що українським клубам конче необхідно провести об`єднаний Суперкубок з командами з Росії.

"Пропоную трансформувати Кубок Першого каналу у російсько-український Суперкубок і розігрувати його у форматі "чотири на чотири" як самостійний турнір з роз'їздами у найбільш відповідну для футболу пору року, - заявив Луческу.

Далі тренер "Шахтаря" пояснює, що такий турнір міг би стати першим кроком на шляху об`єднаного чемпіонату двох країн.

"Такий турнір міг би стати першим кроком на шляху до об'єднаного чемпіонату, який поки зі зрозумілих причин неможливий", - сказав Луческу.

Чому "поки зі зрозумілих причин" такий чемпіонат неможливий, Луческу промовчав. Хоча варіанти є. Очевидно, Луческу, який прожив у Донецьку останні 6 років, перейнявся ідеєю однієї країни з Росією, але не Румунії, а України. Тим більше, останні політичні події підштовхують на деякі роздуми.

Але чи не краще пану Луческу подумати про об`єднання чемпіонатів його рідної країни, наприклад з Німеччиною. А чому б ні? Сильний чемпіонат вийшов би. Навіть назва його є - БундесРум.

Німецькі клуби в ньому борилися б за місця в єврокубках, а румунські грали б за виживання у БундесРумі.

Іноді навіть таким поважним тренерам як Луческу, варто спершу думати, ніж говорити.

Щоправда, Луческу лише озвучив мрію Ахметова, який нарешті, хоче заробляти на футболі. При чому сам Луческу і Ахметов розуміють, що МЮ чи Реалом у плані заробітків їм не стати, і Лігу чемпіонів не виграти, принаймні не за цієї канденції життя.

Можливо, у тандему Луческу-Ахметов не такі й "загарбницькі" плани на футбол. Просто вони хочуть стати переможцями ще одного турніру, навіть якщо його назва буде "Кубок міста Макіївки", але найголовніше, щоб в ньому грали московські ЦСКА, "Локомотив", "Спартак", ну й київське "Динамо".

Коментарі ()