Головне

Маркевич: Можливо, Федорів не зможе зіграти

12.05.2010 12:01 660 0
Маркевич: Можливо, Федорів не зможе зіграти
Захисник пермського "Амкара" та Віталій Федорів може пропустити перший тренувальний збір команди Мирона Маркевича через травму.

Про це заявив сам головний тренер національної команди в інтерв'ю UA-Футбол.

"Не буде Андрія Вороніна, йому в матчі зі збірної Англії зламали ніс і від довго мучився з цією травмою. Зараз йому призначили на 17 травня операцію. І він не зможе взяти участь у тренувальному зборі. Також травма у Федоріва, але яка саме ми ще не знаємо. Це ще треба буде уточнити. Можливо і він не зможе зіграти", - сказав наставник "синьо-жовтих".

Маркевич пояснив, чому викликав на збір Олега Гусєва: "Я добре знаю, що може Гусєв. Такий гравець не буде зайвим у збірній".

"В нас є старожили, які багато років грали за збірну, так само є і ті, хто приїде до національної команди вперше. Мені б дуже хотілося б, щоб ветерани допомогли новачкам, тому що для нас це дуже важливо", - додав Маркевич.

На думку тренера, від мікроклімату в команді залежить мінімум 50 відсотків успіху. "Якщо є дружня команда і колектив то можна обіграти будь-якого суперника".

"Ми починаємо роботу фактично з нуля. Розумію, що вболівальники чекають від нас тільки перемоги і ми будемо на це налаштовувати на це футболістів, але для мене основним залишається якість гри. В нас через два роки чемпіонат Європи і ми маємо демонструвати хорошу гру, тоді про щось можна буде говорити", - наголосив головний тренер.

За словами Маркевича, тренувальний збір завершиться відразу після матчу з Норвегією^ "Після 2 червня гравці вже поїдуть додому".

Тренер не став коментувати стан гравців: "Поки що, нажаль, нічого конкретного сказати не можу. А від загального уявлення відштовхуватися не варто. Ми зробимо комп'ютерне обстеження і після цього вже можна буде про щось говорити".

Як зазначив Маркевич, проблемні позиції завжди є в будь-якій команді.

"Я не можу сказати, чи зіграє кожен футболіст. Час покаже. Не варто забувати, що окрім видовищної гри нам також необхідний і результат, це дуже важливо для рейтингу збірної України. В мене в голові вже я приблизний склад, але до першої гри є час і все може змінитися", - сказав він

На думку Маркевича, суперники збірної України - "це хороші, добротні команди які псували настрій багатьом збірним, які стоять в рейтингу вище за них".

Тренер також пояснив, чому збірна буде грати в різних містах. "Ми ж повинні враховувати інтереси всіх вболівальників збірної України. Для нас найголовніше, щоб були повні стадіони. Щоб ми максимально наблизили атмосферу товариської гри до офіційної. Знаю, що у Харкові і Львові будуть повні стадіони", - вважає Маркевич.

17-го травня збірна розпочинає збір у Харкові, де буде готуватися до матчів проти Литви (25 травня, Харків), Румунії (29 травня, Львів) та Норвегії (2 червня, Осло).

Коментарі ()