Головне

Валерій Газзаєв: "Динамо" підсилиться чотирма гравцями

09.05.2010 20:30 368 0
Валерій Газзаєв: "Динамо" підсилиться чотирма гравцями
- Сьогодні жодних турнірних завдань не стояло. Просто потрібно було виграти і добре закінчити чемпіонат.

- Нові гравці, яких ви поставили сьогодні в основний склад, вас задовольнили своєю грою?

- Вони грали перший раз, особливо Бойко, Калитвинцев і Гармаш у якійсь мірі, Петров вийшов у другому таймі. Це та молодь, яку ми підтягуємо до основного складу. Не завжди, звичайно, з'являється можливість для них зіграти. У такому матчі вони вийшли і зіграли дуже добре.

Завершився чемпіонат, але про важливість перемоги говорити не доводиться. Зіграли в своє задоволення. Дали можливість зіграти молоді. Це єдиний позитивний момент.

- Позаду 30 матчів. Який з них запам'ятався найбільше і який розчарував?

Складно казати. Приємний кожен матч, який виграєш, а нічиї і поразки засмучують. Я познайомився з українським чемпіонатом і тепер маю про нього добре уявлення. Більше за все я розчарований тим, що ми не виграли чемпіонат України. Маючи таку перевагу, ми не мали права доводити ситуацію до такої гри в Донецьку. Напевно, цих 7 очок переваги розслабили гравців.

- Де краще грати для "Динамо" в Лізі чемпіонів або Лізі Європи?

- У Лізі чемпіонів. Ми докладемо всіх зусиль, щоб потрапити в груповий турнір. У цьому сезоні з точки зору гри і результати ми до останнього моменту боролися за вихід з групи, незважаючи на наявність у ній "Барселони" та "Інтера". Були окремі помилки, але колективні дії були на рівні. Ми будемо підсилюватися і ведемо переговори про прихід чотирьох гравців, вводимо велику групу молодих гравців. Вони весь час з нами займаються і сьогодні багатьох з них ви побачили.

На Калитвинцева ми довгий час ми не могли розраховувати, бо він був зайнятий в збірних. Звернули ми увагу й на наших гравців, які були в оренді і на низку українських футболістів з інших команд. Так, ми потрапили до кваліфікації, але нічого страшного в цьому не бачу. Перше завдання - вийти в груповий турнір, далі будемо ставити й інші завдання.

- Як Ви оцінюєте якість гри?

- А першому колі вона була вище, ніж у другому. Хоча і в другому багато ігор зіграли непогано. Чому так вийшло, для мене зрозуміло, і я зроблю відповідні висновки у новому сезоні.

- Що дав прихід Шевченка? Ви не купували форварда взимку, бо вважали, що відрив від "Шахтаря" досить великий?

- Відрив був навіть більше. І ми розслабилися. Мабуть, я не доніс до гравців. Шевченко - це легенда. Його прихід - плюс для наших молодих гравців. Але він не може грати всі ігри на одному рівні. І є конкуренція. Я сподівався і на Шевченка, і на Мілевського, і на Ярмоленка.

Мілевський став найкращим бомбардиром, про Ярмоленка мене часто запитували журналісти, але я вважаю, що він провів непоганий перший сезон, забив 7 голів і зробив 6 голевих передач. Думаю, він буде прогресувати. Шевченка мучить спина, але він залишається важливим гравцем нашої команди.

- Що робила команда, щоб повернути колишню якість гри?

- Спад був психологічного характеру, недооцінка суперника. За винятком гри із "Закарпаттям" і "Іллічівцем". Також були суддівські помилки. Наприклад, в матчі з "Карпатами". Все це позначилося на результаті. Якщо брати за кількістю забитих і пропущених голів ми на рівні, але треба грати ще краще.

Я не задоволений результатом, мені дуже хотілося посісти перше місце. Але треба працювати далі, я бачу перспективу і хочу сказати добрі слова на адресу нашого президента. У наступному сезоні ми повинні стати рівно удвічі сильніше, ніж в цьому.

- Чи є у "Динамо" шанс стати командою рівня 1975?

- Треба вірити в це! Вона повинна з'явитися. Коли у команди великі традиції, вона рано чи пізно знову починає перемагати.

За матеріалами dynamomania.com

Коментарі ()