Головне

Прем'єр-ліга. "Таврія" і "Шахтар" подарували відкритий футбол

09.05.2010 17:49 559 0
Прем'єр-ліга. "Таврія" і "Шахтар" подарували відкритий футбол

"Таврія" і "Шахтар" подарували сімферопольським вболівальникам справжнє футбольне свято. Той факт, що матч нічого не вирішував у турнірній боротьбі, забрав в обох команд ту скутість і гру "до певного", яка обов'язково присутня у матчах на результат.

Попри те, що на поле сімферопольського "Локомотива" "гірники" вийшли у напіврезервному складі (а значить у половини гравців мала бути мотивація довести щось присутньому на грі Луческу), гру донеччани розпочали не тільки розкуто, але і просто розхлябано. Особливо "старався" Олександр Кучер, якого містер фактично вигнав з поля вже на 26 хвилині.

На цю хвилину "Шахтар" горів вже з рахунком 0:2 і міг пропускати ще і ще. Перший гол навіть не назрівав - "рвати" такий "Шахтар" було тільки у задоволення кримчанам - його просто забили з нічого. Кучер виключився з боротьби і наче у театрі спостерігав, як Желько Любеновіч отримав передачу, переклав м'яч під ударну ногу та "розбирався" з Худжамовим.

За пару хвилин лише неправильне рішення Ковпака при виході на Худжамова (капітан кримчан вирішив пробити а не віддати на Фещука, який мав краще положення) врятувало донеччан від другого голу. Ще за три хвилини Худжамов змушений був грати за весь захист "Шахтаря", граючи на виході за межами карного майданчику...

Попри те, що до двадцятої хвилини "Таврія" повністю віддала ініціативу гостям і грала на контратаках, гол назрівав саме у ворота чемпіонів. На 21 хвилині після вивіреної передачі одного з найкращих у цьому матчі Любеновіча на голову Ковпаку Олександр мав забивати, проте ударив прямо в руки Худжамову.

За хвилину наступний "набіг" фіналістів кубку також ледь не приніс "Шахтарю" ще одну "банку" у власні ворота. Тільки от за "гірників" зіграв Фещук, який не реалізував усі можливості спілкування тет-а-тет з Худжамовим. Наступний провал Кучера та Кобіна Ковпак не пробачив і спокійно головою "розстріляв" сітку воріт чемпіонів.

Однак, справедливо буде наголосити і на активності Гладкого і Кости у складі "Шахтаря". Щоправда у першого явно збився приціл, а другий, попри те, що бразилець, "самий в полі не воїн".

До слова, екс-нападник збірної України зумів не влучити у порожні ворота після малозрозумілої навіть дитині помилки Деонаса, що вирішив на виході обіграти не тільки Гладкого але і двох своїх партнерів.

"Таврія" грала настільки впевнено, що і далі дозволяла собі не реалізовувати можливості. Останнім вартим уваги моментом у першому таймі став неточний пас Матяжа на Ковпака - кілька сантиметрів і неминуче був би ще один вихід віч-на-віч із воротарем гостей.

Перерва і містер Луческу суттєво змінили "настрій" "гірників". "Таврія" за другу половину не створила і половини голевих моментів старту матчу, натомість "Шахтар" міг забити більше трьох.

Захисні редути кримчан почали тріщати ще наприкінці першої десятихвилинки тайму. Спочатку Гладкий не зумів замкнути простріл Кости, а згодом голою дивом не забив Левандовскі.

"Таврія" відповіла дуже гострим ударом Фещука зі штрафного, який не без проблем витягнув Худжамов. Атака у відповідь скоротила рахунок. Цього разу голова Левандовскі була влучнішою.

Бажання зіграти для душі з боку "Таврії" підтверджують і заміни Сергія Пучкова. Після першого пропущеного голу він зняв опорника Галюзу і випустив ветераністого нападника Гігіадзе. І "Таврія" одразу пропустила! Рац точним пасом знайшов Гладкого, той звично махнув повз ворота, але від стійки м'яч опинився у Кравченка - Костя не промахнувся.

Кримчани і не думали здаватися. Наступні пару хвилин тільки майстерність Худжамова гасила пожежу у карному "Шахтаря".

Остання 15хвилинка у виконанні одного гравця - Дугласа Кости - дуже порадувала весь Донбас. Спочатку бразилець, який чомусь досі не витіснив з основи Адріано чи Вілліана, віртуозно обіграв двох захисників та віддав на Кравченка. Стати автором хет-трику хавбеку не судилося. А от Коста створив ще один шедевр. Дуглас на лівому фланзі помітив, що Деонас трішки вийшов з воріт і несподівано "послав парашут" - м'яч за якоюсь неможливою траєкторією залетів у дальню дев'ятку!

Завершувати матч мав гол Раца. Однак румун не влучив у порожні ворота перекидаючи воротаря під час виходу сам на сам. Ех, дарма старався Руслан Фомін, який і створив цю атаку.

"Таврія" - "Шахтар" - 2:3 (2:0)

Голи: 1:0 - Любеновіч (10), 2:0 - Ковпак (25), 2:1 - Кравченко (59), 2:2 - Кравченко (67), 2:3 - Д. Коста (80)

"Таврія": Деонас, Марковіч, Джурічіч, Корнєв (Луценко, 46), Ковпак, Монахов, Матяж, Галюза (Гігіадзе, 66), Любеновіч, Голайдо, Фещук (Платон, 82)

"Шахтар": Худжамов, Кобін, Іщенко, Кучер (Ракицький, 27), Рац, Дуляй (Гай, 50), Левандовскі, Кравченко, Коста, Тейшейра (Фомін, 60), Гладкий

Попередження: Кобін, Ракицький, Левандовскі, Кравченко

Коментарі ()