Головне

Рева: Після того, як Грозний пішов, хлопці полегшено зітхнули

29.04.2010 12:33 704 0

Голкіпер "Арсеналу" Віталій Рева спростував звинувачення у тому, що "каноніри" спеціально програли "Таврії", щоб "сплавити" головного тренера.

Про це воротар розповів в інтерв'ю "Спорт-Экспресс в Украине".

Нагадаємо, що після того матчу В'ячеслав Грозний звинуватив Реву у тому, що він вибрали ворота "за вітром" - і це, мовляв, стало однією з причин поразки.

"Я вибрав ті ворота, які вважав за потрібне. Що стосується Грозного, то в перерві він мене запитав: "Чому ти не вибрав ті ворота, в яких ми починали гру із запорізьким "Металургом""?"

Так ось я, знаючи як тренер ставиться до питань фарту, саме їх і вибрав. До того ж, спрацював фактор сонця, яке в другому таймі завадило б мені більше. А що стосується вітру, то він має властивість змінюватися - зараз дме в одну сторону, через півгодини в іншу або взагалі вщухає.

Чесно кажучи, не дуже хотілося вступати в дискусію і відповідати на необгрунтовані закиди, які прозвучали у пресі з вуст В'ячеслава Грозного. Розумію, коли претензії висловлюють в обличчя, але неприйнятний розмов за спиною. Я працював під керівництвом багатьох тренерів - Лобановського, Бессонова, Фоменка, Заварова і ніхто з них не шукав у поразках якісь підводні течії.

Особисто мені імпонують ті наставники, які відразу після гри не вішають усіх собак на футболістів, а шукають причину, перш за все, в собі. А говорити на кожному кроці, що його "сплавили" гравці, як мені здається, трохи неетично.

Так, я зробив помилку, яка, можливо, вплинула на подальший хід подій. Я це визнаю. Але ви чули, щоб, скажімо, Лобановський після програної гри звинувачував публічно своїх гравців?

Звичайно ж, сильно переживав. Пресу хоч і не читаю, але мені хлопці казали: Грозний тебе звинувачує, вважає, що деякі гравці спеціально його "сплавляли". Неприємно слухати подібні речі.

З усією відповідальністю заявляю, що головного тренера ніхто не "плавив". Ми поступилися "Таврії" за всіма статтями - такі матчі іноді трапляються.

У кримчан на полі було п'ять хавбеків, а у нас три захисники і три нападники. Вважаю, це тактичний прорахунок, який допустив тренер. Але ж він це не визнає - винуватими робить тільки гравців. На мій погляд, на результат вплинула моя груба помилка, і, напевно, неправильно вибрана на гру тактика.

Після того, як Грозний пішов, хлопці зітхнули з полегшенням. За час кар'єри були моменти, коли я відчував себе набагато важче психологічно. Після 0:5 від "Ювентуса" було набагато гірше. Добре, що обіграли "Іллічівець" - ця перемога допоможе нам забути фіаско у грі з "Таврією", - розповів Віталій Рева.

Коментарі ()