Головне

Павлов: Я ще до гри знаю, як буде судити арбітр

27.04.2010 19:21 430 0

Наставник "Ворскли" Микола Павлов пообіцяв керівництву клубу не критикувати арбітрів.

Про це керманич розповів в інтерв'ю "Гол!".

"Завжди говорив гравцям, що розбиратися в суддівських помилках - не їхнє завдання. Коли я прийшов у команду, то "Ворскла" з дисциплінарних покарань була в числі сумних лідерів. Тепер же ми не отримуємо жовті та червоні картки за розмови та інші неспортивні моменти. Якщо у мене якісь емоції, то вони мають під собою грунт.

Я з першого дня в чемпіонатах України. Я знаю не тільки нинішніх суддів, але і їх батьків. Прекрасно можу відрізнити некваліфікованість суддів або упередженість. До гри знаю, як будуть судити, враховуючи те, з ким у того чи іншого арбітра які відносини. За 20 років всі вивчили мій характер.

Так, я часто не стримуюся, але, зверніть увагу, у всіх суперечливих моментах, про які заявив, я виявився правий. Офіційно про це ніхто не скаже, але це так. Зараз я дав слово керівництву "Ворскли", що не буду реагувати подібним чином на суддівські промахи.

Рефері не хочуть чути критики на свою адресу. У Росії є телевізійні передачі, де всі суперечливі моменти обговорюються, вболівальники мають можливість дізнатися оцінку. І якщо вона низька, то арбітру, в усякому разі, повинно бути соромно за якість своєї роботи

Змінювати положення на краще - справа рук президентів клубів, які збираються і вирішують глобальні питання. Про те, що відбувається і хто в цьому винен, не говорить зараз тільки ледачий, і я повторюватися не хочу.

Скажу лише, що навіть ті арбітри, з якими в мене були певного роду конфлікти, насправді, цілком кваліфіковані фахівці. За винятком Даньковського, до якого претензії не тільки в мене, а й у представників багатьох інших клубів. Шкода, що вони не визнають своїх помилок. У них часто на все одна відповідь: ви краще тренуйте, ви краще грайте.

Тобто, вони мають право нас вчити, а ми повинні мовчати. А результат кожної футбольної гри - це праця великого колективу з 40-ка осіб, які цілеспрямовано працюють, отримують за це зарплату, годують свої сім'ї. А один свисток може перекреслити всі ці зусилля", - зазначив Павлов.

Коментарі ()