Головне

ФФУ не задовольнила скаргу "Металіста" з приводу вилучення Девіча

23.04.2010 21:42 752 0

Апеляційний комітет ФФУ відмовився задовольнити скаргу "Металіста" щодо вилучення Марко Девіча у матчі з київським "Динамо".

Нагадаємо, що тоді арбітр Юрій Можаровський вилучив Девіча за начебто удар по обличчю динамівця Михалика.

"Як з'ясувалося згодом, фактично Девіч безпосередньо не завдавав удару в обличчя Михалика, отже був покараний помилково", - йдеться у висновку Експертної комісії.

"З огляду на це 2 квітня Дисциплінарний комітет Прем'єр-ліги задовольнив клопотання ФК "Металіст" не застосовувати до Девіча дисциплінарну санкцію, пов'язану з червоною карткою та не враховувати отриману ним червону картку.

Натомість КДК ФФУ визнав, що Дисциплінарний комітет вийшов за межі своєї компетенції та скасував через це його рішення.

Водночас, розглядаючи питання щодо покарання самого Девіча, КДК ФФУ із посиланням на частину 3 статті 58 Дисциплінарних правил ФФУ вирішив за неможливе перегляд рішення арбітра матчу щодо червоної картки та встановив необхідність пропуску через це Девічем одного матчу.

"Металіст" наполягав, що помилка арбітра була явною.

Керуючись статтею 89 Дисциплінарних правил ФФУ, Апеляційний комітет ФФУ вирішив залишити апеляційну скаргу ФК "Металіст" Харків без задоволення, а рішення КДК ФФУ від 2 квітня 2010 року - без змін", - йдеться у висновку Апеляційного комітету ФФУ, повідомляє сайт ФФУ.

Коментарі ()