Головне

Македонський клуб відсторонили на вісім років від участі у єврокубках

21.04.2010 21:37 327 0

Спортивний арбітражний суд Лозанни підтримав рішення УЄФА щодо восьмирічної дискваліфікації македонського клубу "Побєда" за участь у договірних матчах.

CAS заявив, що рішення, прийняте Апеляційним комітетом УЄФА 27 травня 2009 року, частково підтримане. Відтак, "Побєда" відсторонена від участі в турнірах під егідою УЄФА на 8 років, починаючи з сезону-2009/10, а президенту клубу Александару Забрчанецу довічно заборонено займатися будь-якою діяльністю, що пов'язана з футболом.

Справа стосується дисциплінарних санкцій за договірний матч кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА-2004/05, в якому "Побєда" грала з вірменським "Пюніком", та подальших рішень Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА, а також Апеляційного комітету УЄФА. Вердикт Спортивного арбітражного суду є остаточним.

"Робоча група CAS постановила, що доказів, наданих УЄФА, виявилось достатньо, щоб довести договірний характер матчів між "Побєдою" та "Пюніком", - йдеться в заяві CAS.

Це перше рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни щодо договірних матчів, пише офіційний сайт УЄФА.

"Ми раді, що CAS залишив в силі деякі наші рішення щодо "Побєди" та підтримав УЄФА у боротьбі з футбольною корупцією", - заявив генеральний секретар Європейського футбольного союзу Джанні Інфантіно.

Загалом протягом року УЄФА переглядає близько 29 тисяч матчів із метою виявлення в них потенційно підозрілих явищ, пов'язаних із букмекерством.

Коментарі ()