Головне

Дердо: "Арбітри помиляються та будуть помилятися"

21.04.2010 18:14 528 0

Арбітри помиляються та будуть помилятися на користь всіх команд, а не однієї.

Про це заявив екс-голова комітету арбітрів ФФУ Віктор Дердо на засіданні комітету арбітрів ФФУ.

"Я вже казав і кажу, що арбітри помиляються та будуть помилятися на користь всіх команд, а не однієї. За весь час роботи у футболі я відвідав багато семінарів арбітрів під егідою УЄФА. Підходи до трактування правил постійно вдосконалюються", - сказав він.

Прокоментував він і деякі епізоди за участю київського "Динамо", пише Gazeta.ua.

"Щодо епізоду матчу "Зоря"- "Динамо", то це вкрай складний момент. УЄФА не рекомендує піднімати асистенту прапорець, якщо він сумнівається", - сказав Дердо.

"Що стосується матчу першого кола "Дніпро" - "Динамо", який судив Віталій Годулян, то згідно тієї ж рекомендації УЄФА арбітр був цілком правий, коли вилучив Пашаєва. Дії футболіста несли пряму загрозу травми гравцю "Динамо". Щодо матчу цих команд у Києві, то мала місце ситуація, яку згідно з рекомендаціями УЄФА можна було трактувати як фол останньої надії. Рішення Олега Зубарєва було правильне", - додав екс-арбітр.

"Інша справа, що він до цього тримав у руках жовту картку, а після пресингу гравців "Динамо" показав червону. Так робити не можна. З арбітром буде проведена бесіда", - підсумував Дердо.

Коментарі ()