Головне

Кочетов: Багатьом хочеться розвивати український футбол "по понятіям"

16.04.2010 12:30 534 0

Усі учасники, які підозрюються в причетності до можливого договірного матчу "Металіст" - "Карпати" у сезоні 2007-2008, дали свідчення.

Про це розповів голова комітету чесної гри Федерації футболу України Ігор Кочетов, інформує infox.ru

"Впевнений, що УЄФА уважно стежить за розвитком подій, оскільки ФК "Карпати" ще в січні звернувся до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні. Крім того, вся Європа знає, що були звернення в різні інститути президента прем'єр-ліги і президента професійної футбольної ліги. Ця ситуація, звичайно, нездорова, в силу того що українське футбольне співтовариство в якійсь мірі, як лебідь, рак і щука, пішло у різні боки.

Це може бути на совісті тих чиновників, яким не подобається, що футбол розвивається за законами. Багатьом хочеться розвивати український футбол "по понятіям". Думаю, у ФФУ вистачить сил, щоб розвивати футбол у правовому полі", - заявив голова комітету чесної гри.

Незважаючи на те що результати комісії будуть оприлюднені лише в кінці місяця, імена фігурантів справи вже відомі. Зокрема, в різних ЗМІ фігурує екс-захисник "Карпат" Сергій Лащенков - громадянин Молдови, який виступає зараз в Азербайджані. Він розповів почесному президентові клубу Петру Димінському про здачу матчу. При розгляді справи у комісії був відеозапис цієї розмови, який у результаті був успішно розшифрований.

Події ж, за даними видання "Левый берег", відбувалися таким чином. "Спортивний директор "Металіста" Євген Красніков вийшов на Лащенкова, той переговорив з капітаном команди Миколою Іщенком. Іщенко порадився з досвідченими гравцями, а потім "діди" переконали всіх інших", - йдеться в повідомленні.

На думку видання, одним з аргументів на користь достовірності версії про продаж матчу було затвердження Краснікова, що у разі відмови судді все одно "вб'ють" "Карпати". За словами Ігоря Кочетова, всі дійові особи даної справи дали відповідні свідчення, тому в адекватності рішення комісії сумніватися не доводиться.

"У даний момент в інтернеті можна знайти повні склади обох команд, а також прізвища представників клубів, які безпосередньо мають відношення до даної справи. Ми в обов'язковому порядку провели необхідні експертизи. Зокрема, всіх, хто проходить по даній справі, ми опитали, і всі їх свідчення задокументовано", - сказав Кочетов.

Крім того, Кочетов зазначив, що паралельно з комісією працювала і прокуратура. Але висновки у неї і у комісії, судячи з усього, будуть різні.

"Паралельно з нами перевірку за даним фактом проводила прокуратура Харківської області. Але завдання у нас були різні. Футболісти не є суб'єктами такого кримінально караного діяння, як хабар, оскільки не є посадовими особами, Ми діяли в рамках футбольних інститутів, спираючись на свідчення самих футболістів, думки і висновки експертів. Тому висновки, які зробили ми і зробить прокуратура, можуть істотно відрізнятися", - підсумував Кочетов.

Коментарі ()